TV: Talangen avgjorde för Elfsborg mot Djurgården

Toppkandidaten Elfsborg vann den allsvenska premiären borta mot Djurgården. Detta efter att talangen Arber Zeneli blivit inbytt och avgjort med sin första bollkontakt.

Efter dryga tio minuter drabbades Djurgården av ett tungt bakslag när yttermittfältaren Haris Radetinac tvingades utgå skadad. In kom nyförvärvet från Sirius, Kerim Mrbati.

Det skulle fortsätta tungt för Djurgården. Efter 25 minuter tog Elfsborg ledningen genom Per Frick. Det var mittfältaren Viktor Claesson som fick in bollen i straffområdet och efter lite turbulens kunde Frick klacka in bollen. Målvakten Kenneth Höie var på bollen men inte mer än att han styrde upp bollen i nättaket.

Med fem minuter kvar av halvleken missade sedan Per Frick en straff. Efter att Viktor Claesson fälts av Alexander Faltsetas sköt Frick alldeles för dåligt från elva meter och Kenneth Höie i Djurgårdsmålet räddade tämligen enkelt.

Med en kvart kvar att spela så gör supertalangen Arber Zeneli bortalagets andra mål. 20-åringen blev inbytt och fick efter fem minuter på plan göra 2-0 till Elfsborg.

Direkt efter målet svarade Djurgården med en reducering. Nyförvärvet Daniel Berntsen skickade iväg en häxpipa som ställde Ellegaard i målet. Norrmannen gjorde därmed sitt första allsvenska mål och satte lite spänning i matchen.

– Vi brukar inte vinna premiärer så det här smakar gott. Det blev onödigt spännande i och med deras reducering, men vi är klart bättre, sa Anders Svensson till Cmore efteråt.

Reduceringen räckte inte till för Djurgården utan gästerna gick segrande ur premiären. Nu får Elfsborg åka hem till Borås med tre otroligt viktiga poäng.

Publicerad 2015-04-05 kl 19:28