POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
2v

Elfsborgs besked - mittfältare lämnar efter säsongen: "Fotbollen gick inte min väg"

Foto: Bildbyrån.

Alex Dyer lämnar Elfsborg efter säsongen.
Detta efter utlåning i år och sedan knapp speltid. 
- Det känns såklart lite tråkigt, säger han. 

Elfsborg gav under torsdagen besked om att Simon Lundevall lämnar föreningen vid kontraktets slut efter säsongen - och nu står det klart att även Alex Dyer, 29, får se sig om efter en ny klubbadress. Detta då också hans kontrakt går ut. 

Dyer, som under en period i år har varit utlånad till Lilleström, anslöt vintern 2017 till Elfsborg från Östersunds FK och lämnar nu alltså efter tre år klubben. 

- Jag vill verkligen uttrycka min tacksamhet för den här tiden, till föreningen och supportrarna. Jag är väldigt tacksam över att fått vara en del av en så stor förening. Alla jag har träffat personligen har varit trevliga mot mig. Fotbollen gick inte min väg men jag väljer att bara se på det positiva, så stort tack för den här tiden, säger Dyer i en kommentar på föreningens hemsida och fortsätter:

- Det känns såklart lite tråkigt, jag har byggt upp många bra relationer med människor jag verkligen tycker om. Visst, det har inte gått så bra på planen men utanför planen och i laget och i staden har jag trivts jättebra. Det är som sagt lite trist men jag ser verkligen fram emot mitt nästa steg i karriären.

Elfsborgs manager Jimmy Thelin säger så här om att mittfältaren lämnar klubben:

- Alex Dyer är en stark ledare, han får ett helt omklädningsrum att lyfta. Hans styrkor är hans speluppfattning och taktiska smarthet. Dyer har många bra år i sig och vi önskar honom lycka till. 

Klubbchefen Stefan Andreasson menar också att Dyer har gett energi till laget. 

- Sedan den första dagen Alex kom hit har han gett energi till föreningen och truppen. Alex är en mycket professionell och seriös fotbollsspelare som vi önskar all lycka i sin fortsatta fotbollskarriär. 

Dyer är i år noterad för en match i allsvenskan och har totalt gjort 39 seriematcher för Boråsklubben. 

Publicerad 2019-11-01 kl 10:19
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå