Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN
1v

Elfsborgs klubbdirektör om Cibickis kontrakt: "Var det vi kunde lösa nu"

Foto: Bildbyrån

Han är på lån i Elfsborg fram till sommaren.
Men Pawel Cibicki kan stanna längre än så.
- Det finns en köpoption, säger klubbdirektör Stefan Andreasson till Fotbollskanalen.

Pawel Cibicki lämnade Malmö FF och allsvenskan 2017 för spel i engelska Leeds. Där fick han inledningsvis en del speltid, men allt eftersom hade han svårare att ta en plats i laget. Under hösten har han varit utlånad till norska Molde, men där blir det inget mer spel.

På fredagen presenterades 25-åringen för Elfsborg där han har skrivit på ett låneavtal fram till sommaren. I klubben återförenas han också med Jimmy Thelin, som han hade som tränare under sin låneperiod i Jönköpings Södra.

- Vi är glada att vi har fått Pawel till Elfsborg. Vi har hållit på sedan en tid tillbaka men någonstans kände vi att när det gick i mål att det var skönt. Han och Jimmy har arbetat tidigare och Pawel har egenskaper som kommer passa bra i den truppen vi har. Han har visat stor vilja att komma till Elfsborg och diskussionen med Leeds har också varit väldigt positiv, säger Elfsborgs klubbdirektör Stefan Andreasson till Fotbollskanalen.

Cibicki har kontrakt med Leeds till och med juni 2021, men om han återvänder till klubben efter att låneavtalet med Elfsborg löpt ut återstår att se.

- Det finns långsiktiga möjligheter också, men det var det här vi kände att vi kunde lösa nu. Vi börjar med sex månader och så får vi ta nästa steg om det är möjligt, utifrån vad som händer och hur det går, säger Andreasson.

Finns det en köpoption inskriven i avtalet eller är det en diskussion som tas allt eftersom?
- Det finns en köpoption.

I höstas spelade den nigerianske anfallaren Chinedu Obasi i Elfsborg. Klubben har tidigare varit öppen för att skriva ett nytt avtal med anfallaren, som svarade för fyra mål under sin tid i Boråslaget. Trots att avtalet har löpt ut och att klubben nu hittat en ersättare stänger Andreasson inga dörrar för Obasi.

- Jimmy och ledarstaben jobbar med truppen. Nu hade vi ambitionen att få till något på vägen för att börja med för att känna av vad vi behöver och inte ytterligare. Det kommer säkert leva ett tag till. Fönstret är öppet till sista mars, men vi stänger nog inga dörrar för någon vad jag känner. Det är upp till Jimmy att jobba och få till en slagkraftig trupp.

Hur viktigt är det för att sätta en trupp så tidigt som möjligt?
- Det finns alltid en ambition att försöka vara klara tidigt, men det är inga krav. Det finns möjligheter att stärka ända fram till sista mars och det finns positiva saker med det. Det känns inte som något helt avgörande att truppen ska vara klar ett visst datum, även om det känns bra att större delen är klar.

Förra säsongen slutade Elfsborg på tolfte plats i allsvenskan.

Publicerad 2019-01-12 kl 13:44
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons