Elfsborgs målkalas - krossade nykomlingarna med hela 5-0

Under torsdagens match mellan Mjällby och Elfsborg skulle det bli enkelriktat - i målväg.
Detta då Elfsborg vann överlägset med hela 5-0.

Se Sporten med målen från matchen.

I omgång tio av allsvenskan tog Mjällby emot Elfsborg på Strandvallen i Hällevik. Gästande Elfsborg kom senast från en vinst mot Djurgården och under torsdagen skulle de gulklädda bygga vidare på vinnarspåret.

Redan i den tioende matchminuten gjorde nickade Gustav Henriksson in ledningsmålet för Elfsborg och bara en minut senare var det dags igen. Jesper Karlssson tog med sig målet snyggt innan han sköt in 2-0.

Gästerna skulle även sätta lagets tredje och fjärde mål innan lagen gick till halvtidspaus, det genom Gustav Henriksson och Rasmus Alm. Ett mycket stark halvlek av Elfsborg som gick till halvtidsvila med hela 4-0.

Med kvarten kvar hittade Elfsborg-kaptenen Sivert Heltne Nilsen Jacob Ondrejka med en instickare bakom Mjällby-försvaret. Ondrejka tog med sig bollen i steget och avslutade sedan direkt i mål. Eric Björkander trodde att han hade räddat bollen på mållinjen, men domaren dömde mål och 5-0 var ett faktum.

Efter två tilläggsminuter valde domaren Kaspar Sjöberg att blåsa av matchen. Överlägset Elfsborg besegrade nykomlingarna Mjällby.

Mjällby: Eriksson - Löfgren, Björkander, Agardius - Tamimi, Löfquist, Batanero, Gustavsson, Jeazhe - Moro, Bergström.

Elfsborg: Rönning - Larsson, Henriksson, Väisänen, Strand - Heltne Nilsen, Holst, Olsson - Alm, Frick, Karlsson.