Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Elfsborgs nya supertalang: Fantastiskt roligt

Johan Larsson lär sent glömma sin hemmadebut.
Elfsborgs nya stjärnskott slog till två gånger om när Halmstad förnedrades med hela 6-0.

Mot Gefle uteblev målen. Men i hemmapremiären blev det rena rama islossningen för Elfsborg. Stackars Halmstad kläddes av fullständigt och den som visade vägen var en 19-årig nykomling. Kinnasonen Johan Larsson gjorde sitt första framträdande i allsvenskan på Borås arena och vilken afton det blev.

-Det känns fantastiskt roligt, det här kunde jag inte drömma om. Jag gjorde ganska bra ifrån mig mot Gefle och ville bara visa på hemmaplan att jag kunde göra en ny bra insats. Jag försökte gå mycket i djupet som är mitt signum, sade Larsson.
Och visst drog han i väg i djupled. Två gånger om inom loppet av en kvart resulterade det i mål. I den 13:e minuten snappade han upp en långboll av Anders Svensson och sköt på volley in 1-0 efter missförstånd i Halmstads backlinje. Mål nummer två stänkte han upp i bortre hörnet efter en läcker framspelning av Daniel Nordmark.
-Vi hade lite oflyt i Gefle men det var kul att det lossnade här, sade Larsson.

Det lär knappast vara någon som saknar Stefan Ishizaki?
-Nej, inte i dag i alla fall. Jag försöker fylla hans tomrum så gott jag kan och det gick hyfsat i dag.

På presskonferensen efteråt hyllades nykomlingen av tränare Magnus Haglund.
-Han inledde strålande i januari men gick rätt in i väggen och det var tröga ben i hela februari. När träningen lättade blev han pigg i benen igen. Han spelar med ett väldigt självförtroende och utnyttjar det han är bra på, sade Haglund.

Det var inte bara Larsson som imponerade hos guldfavoriten Elfsborg. I andra halvlek öste de gulsvarta på och skapade mängder av målchanser - vilket också gav utdelning. James Keene slog till två gånger om och inhopparna Fredrik Berglund och Denni Avdic hamnade också i målprotokollet. Ett rejält styrkebesked av Boråslaget.

-Efter tredje målet lossnar alla knutar och vi bara kör på. Vi hade 17 avslut på mål och det har jag aldrig varit med om. Vi gör en väldigt bra insats, summerade Magnus Haglund.
Betydligt tyngre var kvällen för Halmstad som även i fjol åkte på en snyting, 0-4, på Borås arena.
-Vi hade pratat om det men vi hade för stor respekt. Vi är för valpiga och i dag märks det att det skiljer en hel del i erfarenhet, sade HBK-tränare Lasse Jakobsson.

TT

Publicerad 2010-03-22 kl 22:05
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons