POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

Elfsborgs plan inför västderbyt: ”Kört stenhårt på naturgräs”

Elfsborg har inte vunnit på naturgräs på över ett år.

Inför västderbyt mot IFK Göteborg har man förhoppningsvis hittat motmedlet.

- Nu mot slutet har vi kört på en tung naturgräsmatta, avslöjar Andreas Augustsson.

Elfsborg leder allsvenskan klart, men får samtidigt kritik för sitt konstgräsberoende. Senaste segern på naturgräs kom 31 juli 2011 mot AIK, och i år bara en poäng på fem försök, 0-0 mot Djurgården. I dag är det återigen upp till bevis på traditionell gräsmatta när man möter IFK Göteborg – och boråsarna har tränat extra:

- Vi har kört stenhårt den här veckan på naturgräs och lite innan det också under landslagsuppehållet, berättar Andreas Augustsson för FotbollDirekt.se.

- Det är en ganska tung naturgräsplan vi kört på. Det kan bli nyttigt, det har blivit så några gånger att vi inte orkat hänga i mot slutet av matcherna på naturgräs, särskilt om det är en dålig plan.

Hur trötta är ni på snacket om dåliga resultat på naturgräs?

- Jag vet inte… det är ju lite så media fungerar också, vi har ett dåligt facit på naturgräs och man fokuserar på det. Men samtidigt stämmer det ju. Vi måste kunna vara självkritiska nog att inse att vi vunnit väldigt lite jämfört med på konstgräs, vi kan ju inte gömma oss för det. Sedan är det inget vi fokuserar så jättemycket på, vi tänker mer på vad vi ska göra rent taktiskt i matcherna.

Vad beror ert dåliga facit på naturgräs på då, som du ser det?

- Svårt att säga, men det handlar väl en del om vanan. Det underlag man spelar och tränar på vanligtvis blir man förstås bättre på. Generellt kan man väl säga att ju bättre gräsplan desto mer likt konstgräs och det är väl inte alltid som mattorna har varit så där jättebra. Mattan på Ullevi är nog helt okej, så det ska nog inte vara något stort problem för oss.

Andreas Augustsson lägger mer än gärna över pressen på motståndarna – med tanke på Blåvitts tabelläge så har de långt mycket mer att förlora, tycker mittbacksveteranen.

Många såg nog det här som ett potentiellt guldmöte inför säsongen, så har det inte riktigt blivit…

- Nej, men bägge lagen har ju ändå väldigt mycket att spela för på var sitt sätt. Jag skulle säga att pressen är större på Blåvitt än på oss, de riskerar att bli indragna i streckstrid medan vi har skapat oss en liten lucka ner till tvåan och har råd att misslyckas någon match. Därmed inte sagt att vi inte ska ge allt för att vinna.

Vad förväntar du dig för matchbild?

- Tätt och tufft. Det här är ju som en derbymatch, det skrivs mer än vanligt inför den och det blir mycket publik, så det är en jäkligt kul match att spela. Vad Blåvitt har gjort innan den här säsongen… jag tror inte det spelar så stor roll.

- Det har varit lite motflyt för dem och de är säkert revanschsugna och heltaggade, bara prestigen i den här matchen räcker långt, särskilt med den inramning som det blir. Vi får vara på tårna, det går inte att underskatta Blåvitt.

Publicerad 2012-09-16 kl 10:07
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå