Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Elfsborgs smäll - Mobaeck och Augustsson missar premiären

Här är Elfsborgs smäll:
Mittbackarna Daniel Mobaeck och Andreas Augustsson missar premiären mot Djurgården.
- Det har blivit en stressad situation, säger lagets sjukgymnast Jan Andblad till fotbollskanalen.se.

Med tio dagar kvar till den allsvenska premiären har en av guldkandidaterna drabbats av en försvarskris. Mittbackarna Daniel Mobaeck, Andreas Augustsson och Martin Andersson är skadade - och nu kan fotbollskanalen.se avslöja att de två förstnämnda missar seriens första match mot Djurgården.

- Skadorna har kommit väldigt olyckligt på mittbackarna. Det ställer till det för oss lite. Det har blivit en stressad situation, säger Jan Andblad innan han redogör för skadeläget.

- Daniel Mobaeck opererar sig i dag. Han har en broskskada i vänster knä. Vi testade honom på träningarna och det fungerade ganska bra, men efter diskussion med läkaren Leif Swärdh bestämde vi oss för att ta bort brosk och slipa till knäet. Det är lika bra så att han inte får problem under säsongen. Han är förhoppningsvis tillbaka mellan två till fyra veckor, säger han.

- Andreas Augustsson känner att knäet inte är som han hade hoppats. Han opererades under uppehållet och har försökt att jobba upp det under våren. Han fick en överansträngning, en signal att knäet inte orkar 90 minuter. Därför har han fått köra rehab.

- Han fortsätter att köra rehab, men vi hoppas att han kan träna med laget i helgen. Vi känner ändå att han inte är redo för att spela mot Djurgården, han behöver fungera 100 procentigt. Han måste känna att han klarar av 90 minuter. Han är inte med mot Örebro i den sista träningsmatchen.

Den tredje mittbacken som är skadad är Martin Andersson. Men det ser ändå något ljusare ut för honom.

- Martin Andersson har också haft en broskskada. Han fick en känning för tre veckor sedan. Han behöver inte opereras, men han måste köra rehab ordentligt. Han var med och tränade fullt i förrgår och det gick bra, säger Jan Andblad.

- Han är frisk och deltar fullt i träning, men däremot behöver han träna fotboll för att känna att knäet och kroppen mår bra. Träna är en sak, spela matcher en annan sak. Vi får se hur han reagerar nu. Tanken är att han kanske kan vara med på bänken i genrepet. Vi måste veta att han fungerar, han är fortfarande osäker.

Publicerad 2012-03-21 kl 14:26
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons