POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
1v

Elfsborgs supporterklubb uppmanar till bojkott mot AFC: "Ett hot mot 51-procentsregeln"

Foto: Bildbyrån/AFC Esklistuna.

Nästa måndag ställs Elfsborg mot AFC Eskilstuna på bortaplan.
Då uppmanar Boråslagets supporterförening Guliganerna till bojkott.
"AFC är fortfarande ett hot mot 51-procentsregeln", skriver supporterklubben på sin hemsida.

I helgen drar allsvenskan igång igen efter landslagsuppehåll och på måndag möter Elfsborg AFC Eskilstuna på bortaplan. Men något större bortafölje är förmodligen inte att vänta. Boråslagets officiella supporterklubb Guliganerna uppmanar på sin hemsida sina anhängare till att bojkotta matchen.

"På ett medlemsmöte tidigare i somras tog föreningens medlemmar ett enhälligt beslut om att uppmana samtliga Elfsborgare att bojkotta bortamatchen mot AFC på måndag. När AFC senast var uppe i Allsvenskan 2017 togs samma beslut och Guliganernas medlemmar anser inte något har förändrats sedan dess, utan AFC är fortfarande ett hot mot 51-procentsregeln och därmed ett hot mot svenskfotboll och föreningslivet", skriver Guliganerna på sin hemsida.

Det är inte första gången den här säsongen som en supporterklubb uppmanar till bojkott mot AFC Eskilstuna. I den allsvenska premiären när IFK Göteborg mötte AFC på bortaplan uppmanade Blåvitts officiella supporterklubb Änglarna till bojkott.

”AFC Eskilstuna saknar föreningsdemokratisk trovärdighet. De har en historik av röra sig i gråzonen av svensk idrotts föreningspraxis och kringgå 51-procentregeln för att minimera och svårliggöra medlemmars engagemang och inflytande. Detta går emot det vi anser vara grunden i svensk idrottsrörelsen och hjärtat som driver svensk fotboll. Genom en bojkott vill vi belysa problematiken och öppna upp för diskussion kring AFC Eskilstunas utformning och styre", skrev Sara Pudic, ordförande i Änglarna, i ett meddelande till Fotbollskanalen då.

Publicerad 2019-09-09 kl 15:58
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå