Elfsborgs tränare: "Vi sätter matchplanen klockrent"

De största guldfavoriterna möttes på Borås Arena. Elfsborg storspelade och vann mycket rättvist med 2-0.

- Vi sätter vår matchplan klockrent. Vi ska neutralisera både Tobias Hysén och Pontus Wernbloom och det gör vi perfekt, säger Elfsborgs tränare Magnus Haglund till Canal Plus efter matchen.

Inför säsongen var de flesta tränare och experter eniga. Elfsborg kommer springa hem SM-tecknet 2009. Nu har Borås-klubben fått upp ångan på allvar. Laget imponerade och dominerade händelserna på Borås Arena mot en annan toppkandidat, IFK Göteborg. Elfsborg plan var att plocka bort IFK:s farliga trio Tobias Hysén, Pontus Wernbloom och Robin Söder. Något som de lyckades med.

- Vi styr matchen från minut ett. IFK har ingenting att komma med, säger Emir Bajrami som avgjorde matchen tio minuter in i andra halvlek.

IFK-försvaret var inte alls med när Emir Bajrami snodde åt sig bollen och skickade in den till vänster om målvakten Kim Christensen. Göteborgs reduceringsjakt kom av sig när Sebastian Eriksson rusade fram och knuffade till Elfsborgs lagkapten Martin Andersson. Domaren Stefan Johannesson riktade då det gula kortet mot Eriksson för andra gången under kvällen och tätt efter det kom det röda.

- Utvisningen påverkar. Vi får svårt efter det. Jag vet inte vad han säger utan jag får kolla med Sebastian senare. Säger han något som gör att han åker ut så är det inte alls bra, menar tränaren Jonas Olsson.

1-0 kom efter en chansfattig första halvtimme av matchen. Martin Ericssons frispark nådde Teddy Lucic som nickade fram bollen till Daniel Mobaeck som med en konstspark förpassade bollen i mål.

Publicerad 2009-05-04 kl 22:44

Årets fotbollsdeal!

Fotbollskanalen presenterar ett oslagbart erbjudande för dig som älskar fotboll. Nu kan du njuta av fotboll från några av världens bästa ligor och turneringar till ett extra bra pris på TV4 Play.

Streama alla matcher från UEFA Champions League, EM, Svenska Cupen, Allsvenskan & Superettan från discovery+, La Liga, Serie A och mycket mer för endast 299 kr/mån i 6 månader (ordinarie pris 399 kr/mån). Klicka här och använd koden PSSCFK.

I paketet TV4 Play+ Sport ingår även filmer, serier och underhållning för att förgylla dina dagar mellan matcherna.