Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Elfsborgtalangen: "Nöjer oss bara med guldet"

Efter ännu ett sent avgörande och ny vinst lever gulddrömmen för Elfsborg i allra högsta grad. Vad laget siktar in sig på är också självklart.– Det enda vi nöjer oss med är guldet, säger Oscar Hiljemark.

Det blev en dramatisk avslutning på gårdagens västkustderby mellan Elfsborg och IFK Göteborg. På stopptid avgjorde David Elm för Boråsklubben och nu ligger laget endast tre poäng efter serieledarna Helsingborg.

En av Elfsborgs stora talanger, Oscar Hiljemark, ser nu fram emot en rolig höst som förhoppningsvis ska krönas med ett guld.

– Det har varit en ambition och strävan hela året. Vi kör för guldet och det är det enda vi nöjer oss med. Så det känns bra i laget, säger han till FotbollDirekt.se.

De gula fortsätter att avgöra matcherna sent och samtidigt säljer Helsingborg sina stora stjärnor. Det ger Elfsborg ett ypperligt läge för att vinna allsvenskan.

– Jo, det hoppas vi på. Det är svårt att säga något angående HIF. Vi fokuserar på vårt spel och vi hoppas att vi tar ett guld i slutet av säsongen, säger 19-åringen.

I år har Hiljemark blommat ut till en viktig spelare i Elfsborg och spelat i samtliga matcher. Vid 15 tillfällen har han startat, men trots att det är mittfältarens första riktiga säsong i a-laget tänker han inte särskilt mycket på guldstriden.

– Nej, inte just nu. Jag är mitt inne i det och njuter av det. Det är matcher varje vecka som betyder något.

Hur tycker du att det gått för dig under säsongen?

– Det började väl okej, men inte mer än så. Då spelade jag och efter några matcher blev jag bänkad. Jag hoppade väl in i alla och fick fortfarande förtroende. Det känns jättebra och formen har blivit bättre ju längre säsongen gått.

Publicerad 2011-08-16 kl 11:14
Annons
Annons
Annons