Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Elitlicensen räddad för Gais

Efter minusresultat på åtta miljoner ställde förbundet krav på Gais. Klubben måste visa upp en handlingsplan för att få ordning på ekonomin.

Nu har Gais handlingsplan godkänts av Licensnämnden.

– Det var förstås positivt att få detta besked från förbundet och vi kan därmed fortsätta arbetet efter den plan vi lagt fast, säger Gais klubbchefen Leif Gjulem till klubbens hemsida.

Det var när Gais i mitten av mars presenterade sitt resultat för 2011 som Licensnämnden krävde en handlingsplan. Minus åtta miljoner och röda siffror i det egna kapitalet på mellan en och en och en halv miljon kronor för Makrillarna, och det har pratats om att klubben är tvungen att sälja Wanderson för att rädda ekonomin.
Men handlingsplanen blev alltså godkänd. Hur den ser ut i detalj kommer Gais att presentera på ett medlemsmöte 31 den maj.

"Handlingsplanen, som skickades in till Svenska Fotbollförbundets elitlicensnämnd 31 mars, bygger på ett antal faktiska åtgärder kring bland annat Gaisgården och nya möjligheter att få in kapital genom utveckling av anläggningen, men det finns också åtgärder som är kopplade till en stram kostnadsbudget där det inte finns utrymme för några extrakostnader", skriver Gais på sin hemsida.

Publicerad 2012-04-25 kl 07:44
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons