Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Elm drabbad av hjärnskakning - missar AIK-matchen

Nästa

Avbryt
Försök igen

Smällen mot huvudet tog illa och David Elm tvingades åka till sjukhus. Nu står det klart att han drabbats av en hjärnskakning.
- Men lyckligtvis var den inte allvarlig, säger assisterande tränaren Jens Nilsson.

Det var med kvarten kvar av förlustmatchen mot Sundsvall på måndagskvällen som olyckan var framme. David Elm gick upp i en nickduell med Jon Gudni Fjoluson men sammanslagningen blev hårdare än beräknat. Båda spelarna föll till marken och blev liggande, och för Elms del fanns ingen annan utväg än att kliva av planen i förtid. Väl ute i omklädningsrummet var forwarden fortfarande omtöcknad och beslutet togs att han skulle resa till lasarettet i Kalmar för en mer långtgående undersökning.

På tisdagsmorgonen meddelar klubben att det rör sig om en hjärnskakning, Elms andra hittills under karriären.

- Läkarna har tittat på honom och konstaterat att det inte finns några blödningar, utan att det handlar om en hjärnskakning av normalgraden, säger assisterande tränaren Jens Nilsson till Fotbollskanalen.

Nu ska Elm genomgå en så kallad "hjärntrappa" som innebär att han stegvis trappar upp träningen för att på ett så säkert sätt som möjligt återgå i full aktivitet.

- Vi räknar med att David definitivt missar nästa match (mot AIK 16 augusti) och sedan får vi göra en ny utvärdering och ta det därifrån, säger Jens Nilsson.

Publicerad 2015-08-11 kl 09:44
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons