POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
10å

Elm får jättelön: "Enskilt största satsningen på en spelare"

Kalmar FF har förlängt med Rasmus Elm i ytterligare ett år och säkrar många sköna miljoner åt KFF vid en försäljning. Men smålänningarna fick lätta på börsen.

Supertalangen satt på ett utgående avtal med smålänningarna och Kalmar riskerade att tappa honom som Bosman efter säsongen. Men nu har mästarna förlängt avtalet med sin guldklimp över 2010, vilket har stor betydelse om Rasmus Elm säljs i sommar. Med utgående kontrakt hade Kalmar FF, enligt vad FotbollDirekt erfar, max kunnat kräva mellan sju och åtta miljoner. Nu kan det beloppet nästan femdubblas vid försäljning.

- Det är dina siffror, men helt klart är det bättre för den säljande parten om spelaren har ett längre kontrakt, säger Kalmar FF:s ordförande Johnny Petersson till FotbollDirekt.se

I fjol tvingades Kalmar FF släppa storebror Viktor Elm som Bosman till Heerenveen efter säsongen. Nu slipper de en trist upprepning. Under tisdagen förlängde föreningen med Rasmus Elm i ytterligare ett år. Enligt vad FotbollDirekt.se erfar ligger den nya lönen på drygt 100 000 kronor i månaden.

- Det är den största satsningen vi har gjort på en enskild spelare, berättar Petersson.

Rasmus Elm var den första i brödraskaran att skriva på för Kalmar FF. Och det är just den yngste brodern som hela tiden har setts som den största talangen. Redan några dagar innan sin 17-årsdag fick Rasmus begå allsvensk debut i hemmamatchen mot IFK Göteborg. 2006 kom en liten svacka, men efter det har karriären gått spikrakt uppåt. Under vintern har han debuterat i landslaget och i VM-kvalmatchen mot Portugal spelade mittfältaren från start. Johnny Petersson är lättad över att kontraktet är klart.

- Det känns bra även om det har varit på gång ett tag. Man är aldrig helt säker innan det är helt klart.

Vad drog ut på tiden?
- Det är delar i avtalet som vi inte går ut med. I det stora hela har vi varit överens men det är detaljer som ska falla på plats. Sedan har Rasmus varit en upptagen kille under vintern, konstaterar Petersson.

Publicerad 2009-05-05 kl 17:04
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå