Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Elm i efterlängtad A-lagscomeback - efter tio månader

Efter många om och men - idag gör David Elm debut i Elfsborg. Storvärvningen spelar från start mot Örebro: "Jag har utvecklats i Fulham".

- Jag kom fram till att det var i maj förra året jag gjorde en A-lagsmatch senast, säger David Elm till FotbollDirekt.se. 

- Man är såklart rejält spelsugen, men samtidigt får man ta det för vad det är, en träningsmatch.

David Elm blev klar för Elfsborg i slutet av januari - men debuten i den gulsvarta tröjan har dröjt. Problem med ljumskarna har satt stopp, sedan stannade Elm hemma från träningslägret i Portugal då han skulle bli pappa. Men i eftermiddag startar Elm mot Örebro.

- Jag spelar en halvlek och jag ska kunna gå för fullt. Det känns väldigt positivt, även om det kommer att vara lite halvovant. 

Matchovanan kommer förstås av den tuffa tiden i Fulham. Efter något av en succé förra vintern med spel från start och mål i Premier League, hamnade Elm långt ner i managern Mark Hughes frysbox.

- Men jag tycker att jag har utvecklats i England, både som spelare och människa. Skillnaden mellan Premier League och allsvenskan går nästan inte att mäta, det är som olika fotboll.

- När jag spelade i reservlaget var det väl mindre skillnad, alla tar inte de matcherna på största allvar. Men klassen på spelarna var ju hög.

Elm har inte mycket att säga om dagens motståndare Örebro - han har inte följt allsvenskan under åren i England.

- De har väl en del spelare kvar sedan jag var i Kalmar. Men ärligt talat vet jag inte mycket om dem. Det blir nog en bra match iallafall. 

Publicerad 2011-03-20 kl 12:56
Annons
Annons
Annons