Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Elm känslig för Elfsborgs konstgräs

Fortfarande inte en minuts speltid för David Elm i Elfsborg. Nu avslöjas att allsvenskans kanske största nyförvärv haft problem med konstgräset.

- Han fick problem med ljumskarna när han gick ut på konstgräset, säger Elfsborgs sjukgymnast Jan Andblad till FotbollDirekt.se.

- David berättade för mig att han brukar ha problem med konstgräs inledningsvis, han behöver några veckor för att anpassa sig.

Det var i slutet av januari som Elfsborg gjorde klart med David Elm - en affär som kostade uppskattnings fem miljoner kronor, och på det en lön i 100 000-kronorsklassen. Men den tidigare Fulham- och Kalmarstrikern har inte kunnat visa upp sina kunskaper på försäsongen. Ljumskarna har krånglat för Elm. Och Elfsborgs konstgräs ska ligga bakom besvären.

- Han gjorde tre träningar efter att han blev klar för oss. Sedan blev han sjuk och när han kom tillbaka efter sjukdomen så fick han en reaktion när han gick ut på konstgräset.

Elfsborgs sjukgymnast vill dock tona ner det hela - Borås Arenas konstgräs ska inte bli några problem för Elm när allsvenskan drar igång.

- David berättade för mig, att han brukar få ljumskproblem när han går ut på konstgräs i början på försäsongerna. Så det här är inget nytt. Man får ge det några veckor bara.

Och Andblad har positiva besked till Elfsborgs-supportrarna. Elm är snart redo för spel. Att han inte följt med laget på träningsläger i Portugal har andra orsaker än fotbollsmässiga.

- Han ska bli pappa vilken dag som helst, så han fick stanna hemma. Men när vi kommer hem på måndag så ska han gå in i full träning som alla andra spelare.

Publicerad 2011-03-10 kl 15:09
Annons
Annons
Annons