Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Elm tar matchuppehåll på obestämd tid: "Känt mig rädd"

Foto: Scanpix

Nästa

Avbryt
Försök igen

I höstas drog David Elm på sig en hjärnskakning som fortsätter att hämma honom. Nu tar anfallaren matchuppehåll på obestämd tid.
- Har känt mig rädd efter smällen, säger han.  

Det var i höstas som David Elm fick en smäll mot huvudet i matchen mot Gif Sundsvall. Efteråt kom man fram till att anfallaren drabbats av en hjärnskakning, något som höll honom borta i flera veckor. 

Trots att Elm gjorde comeback i slutet av Allsvenskan så har 33-ååringen haft sparsamt med tid under försäsongen på grund av hjärnskakningen. Nu har David Elm tagit beslutet att ta ett matchuppehåll under en obestämd tid framöver.

- Bakgrunden är att jag har känt mig rädd efter smällen, rädd att gå in i närkamper och dueller. Min spelstil är ganska fysisk och att tveka gynnar inte mig. Matchsituationer känns därför väldigt stressande för min del just nu och det har väl tagit ett tag att inse det, att erkänna det för sig själv, säger han till 24Kalmar. 

- Det har inte känts ”vanligt” på träningar sedan i december. Det var väl då jag började tänka på det på allvar, reflektera över den mentala blockeringen som hjärnskakningen inneburit i det här fallet. Och det har krävts en hel del för att se igenom sig själv och det har tagit mycket energi.

Är du trots allt orolig att det här kan leda till att karriären kan vara över?
- Nej, jag ser inget slut på det. Jag har ett par år till i kroppen, fysiskt har det känts bra i kroppen den här försäsongen. Jag har råkat ut för några uppförsbackar i min karriär och har klättrat upp för de flesta tidigare. Det tänker jag göra nu också, säger han till 24Kalmar. 

Under torsdagen så bloggade spelaren själv om sina psykiska besvär för att fortsätta spela fotboll.

"Jag var rädd. För närkamper. För motståndare. För medspelare. För bollen. Allt och alla som befann sig i närheten av mig" skriver han i sin blogg. 

Se David Elms otäcka smäll mot Gif Sundsvall i spelaren ovanför. 

SÅ SER DU FÖRSÄSONGEN OCH SVENSKA CUPEN

Allsvenska uppladningen på C More

Se allt från den allsvenska uppladdningen - skaffa C Mores sportpaket här! Alla matcher i storsatsningen hittar du HÄR!

Publicerad 2016-02-18 kl 08:20
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons