Elm tog farväl med enkel trepoängare mot Hammarby

Rasmus Elm fick vara med och spela hem tre poäng till sitt Kalmar i sin avskedsföreställning på Fredriksskans. Hammarby hade inte mycket att sätta emot Kalmar som kunde vinna med 3-0 (3-0).
-Riktigt kul att avsluta med seger, sade Rasmus Elm.

Rasmus Elm är Kalmars bästa målskytt den här säsongen med sina nio mål, men när han gjorde sin sista match för Kalmar på söndagen så var det andra som tog hand om målskyttet.
-Det var kanske inte min bästa match i Kalmar, men det har varit mycket att tänka på de här sista dagarna och det påverkade nog mig lite, sade Elm, som nu flyttar till AZ Alkmaar i den holländska ligan.

Elm lämnade matchen mållös, men han kunde se sin mittfältskollega Tobias Eriksson göra två och anfallaren Daniel Mendes göra ett under första halvlek.

Erikssons första mål kom sedan Hammarby helt övergett sin vänsterkant och gett Kalmarmittfältaren fritt fram emot mål.

-Jag fick nästan för mycket tid på mig, men jag lyckade placera in den, sade Eriksson.

Daniel Mendes 2-0-mål var en riktig delikatess. Brassen lyckades placera in bollen i Rami Shaabans högra kryss, också det från Hammarbys vänsterkant.
-Jag vet inte varför de lämnade så mycket yta där, men jag klagar inte, log Mendes.

Innan halvleken var över hann Kalmar med att göra 3-0 genom Tobias Eriksson som gjorde sitt andra mål i matchen.
-Det var inte så mycket tid att tänka den gången, sade Eriksson som prickade in returen på Ricardo Santos skott.

Hammarby försökte att hitta in i matchen i andra halvlek, men de var aldrig nära att hota Kalmar.
-Det är bara att tacka Kalmar för fotbollslektionen i dag. De var inte bara numret för bra i dag utan klasser bättre, sade Hammarbys tränare Tony Gustavsson.

I stället var det Kalmar som skapade de bästa chanser i andra, men tack vare en storspelande Rami Shaaban i Hammarbymålet stannade siffrorna vid 3-0 till Kalmar.

-Rami håller siffrorna nere i dag. Vi ska tacka honom för att det inte blev värre än så här, sade Gustavsson.

Rasmus Elm hade en chans att få göra ett sista mål i allsvenskan, men Rami Shaaban gjorde en riktigt kvalificerade räddning på Elms distansskott.
-Det var en bra räddning av Rami. Men även om det inte blev några mål i dag är jag mycket nöjd med min tid i Kalmar och allsvenskan, avslutade Rasmus Elm.