Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Elmander och Linderoth hyllade i Danmark

Johan Elmander och Tobias Linderoth placerade sig båda högt när fotbollsfolk i Danmark valde ut årtiondets bästa spelare i Superligan.

Johan Elmander belade andraplatsen med 21 poäng, nio poäng bakom vinnande Sibusiso Zuma, som tog tre titlar med FC Köpenhamn under hans period i klubben mellan 2000-2005.

Elmander spelade i Bröndby mellan 2004-2006 men hann ändå göra ett så pass starkt intryck i ligan att de danska fotbollstyckarna höll honom högt på listan.

- Internationell klass. Teknik, målfarlighet, matchvinnarinstinkt och ett hårt arbete. Allt samlat i en sympatisk svensk som gav mycket på kort tid, ansåg Ekstrabladets sportjournalist Allan Olsen.

Kommentatorn på DR, Andreas Kraul hade Elmander som etta på sin lista till och med och ansåg följande om svensken:
- Fotboll är ett lagspel men då Elmander var på toppen i Danmark, kunde han vinna matcher åt Bröndby. Han tog upp yta för tre spelare och var målfarlig och lagspelare och samtidigt sympatisk. Superligans bäste till dags dato.

De 20 experterna som tyckte till hos sporten.dk lät Tobias Linderoth dela tredjeplatsen med Midtjyllands Mohamed Zidan.
- Linderoth var den bäste lagspelaren eller den som har haft det största inflytandet på ett lag i Danmark, säger Jens Örgård, sportchef i FC Midtjylland.

- Mittpunkten i det starkaste danska klubblaget det senaste årtiondet. Han var ärketypen för en ledare på planen som alla söker efter, säger Morten Bruun, fotbollsexpert på danska Kanal5.

Och Andreas Kraul på Danmarks Radio håller heller inte tillbaka på hyllningsorden för Linderoths betydelse för FCK.
- FC Köpenhamn hade inte haft samma Europeiska succé utan Linderoth. Och FCK hade inte vunnit dubbeln utan Linderoth. Svensken är den bäste ledaren i Superligans historia.

Övriga på listan var Daniel Agger på femte plats och Per Nielsen på den sjätte.
De 20 danska fotbollsprofilerna fick ta ut de tre spelare som de tyckte varit bäst under det senaste årtiondet och gradera dessa enligt skalan 3-2-1 poäng.

Publicerad 2009-12-31 kl 13:42
Annons
Annons
Annons