POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Elms drömkontrakt - Som en askungesaga

David Elm har fått en drömtillvaro i Fulham. Och ekonomiskt mer än tiodubblar han sin lön.

- Det är som en askungesaga det som har hänt med David, utbrister hans agent Patrick Mörk till FotbollDirekt.se.
- Det är väl historiskt att en svensk anfallare går direkt från Allsvenskan till Premier League utan att ha spelat en landskamp?

Och manager Roy Hodgsons ambitioner med David finns där. - Klart Roy tror på David. Redan på måndag vill Fulham att han ska inställa sig på allvar för förberedelser till mötet med Everton den helgen. Men det är klart att det är en gigantisk uppgift som väntar på honom.

Från ingenstans har David Elm skaffat sig den mest spännande tillvaron. Trots att både Viktor och Rasmus är överlägsna talanger är David som fått ett Premier League-kontrakt och hamnat i världens kanske bästa liga. Men inte nog med det.

Nu kan FotbollDirekt samtidigt avslöja att David Elm gör ett enormt lönelyft. Källor för FD gör gällande att ''tredjebrorsan'' i ''Elm-brothers'' går från cirka 30 000 kronor i månaden i Kalmar till omkring 100 000 kronor i v e c k a n med Fulham. ''Jag är helt övertygad om att han tjänar ungefär 7 000 pund i veckan'', säger en insatt bedömare. Med andra ord går han från en årsinkomst på 360 000 till knappt fem miljoner.
- Jag kan inte kommentera några summor men det är klart att det också ekonomiskt är en askungesaga för David, säger Patrick Mörk. Och Fulham vet vad de får för pengarna.

Chefsscouten och Roy Hodgson har lagt ner stort arbete på att följa David Elm.
- Deras chefsscout har säkert sett David vid fem tillfällen under sommaren och Roy såg personligen hemmamatchen mot Debrecen och gillade direkt vad han såg, fortsätter Mörk.

David Elm ser ut att få konkurrera främst med en rutinerad Premier League-spelare som Bobby Zamora.
- Roy vill spela med en storväxt nia och det är Zamora som är den typen. Blir han skadad blir det problem. Men det blir inte lätt. Fredrik Stoor är ende svensken i Fulham och har inte alls fått till det och han var landslagsman när han kom.
- Fredrik har hamnat i en frysbox, det har han gjort, säger Mörk.
- Men han är ytterback. David är lite bredare och kan spela båda anfallare och på mittfältet.

Publicerad 2009-09-02 kl 14:50
Annons
Annons
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå