Elva matcher utan seger: "Men försvarsmässigt är vi stabilare"

Örgryte fortsätter jobba i 90 graders motlut. I elfte omgången kom tionde förlusten. Matchen mellan Helsingborg-Örgryte slutade 3-1.

Allt har gått emot Örgryte sedan första dagen av allsvenskan. ÖIS har en hel armé skadade spelare och laget räcker nu helt enkelt inte till i allsvenskan. Efter bara en poäng på elva omgångar är bortförklaringarna slut och nu försöker spelarna istället skrapa fram det positiva.

- Jämför man med början av allsvenskan så är vårt försvar mycket bättre nu. Vi är stabilare och tryggare. Sedan är Bengt Andersson i mål lysande, säger mittbacken Dennis Jonsson till PPV.

På Olympia räckte försvarsspelet till att hålla tätt i drygt 50 minuter. Sedan fick Helsingborg mycket rättvist utdelning. Marcus Lantz drog på ett skott från utanför straffområdet och via en ÖIS-spelare gick bollen i mål. Helsingborg fortsatte att trumma på och Henrik Larsson borde gjort minst ett mål i matchen. Istället placerade inhopparen Erik Sundin in 2-0 med två minuter kvar av ordinarie matchtid.

- Jag har känt mig väldigt pigg en längre tid. Så det var skönt att få komma in och göra mål, säger Sundin.

På övertid reducerade först David Leinar innan Mathias Unkuri satte kvällens sista mål. Helsingborgs seger var helt odiskutabel, vilket även Örgryte höll med om.
- De är det bättre laget i 90 minuter, säger Jonsson.