Elva raka utan seger för Norrköping

Malmö långt ifrån guldformen - men lyckades trots det nolla Norrköping.

Gunnar Heidar Thorvaldsson hade chanserna.
Men missade alla.

-Vi måste börja göra mål, sade IFK Norrköpings anfallare efter 0-0 mot Malmö FF.

Han konstaterade det efter en ny stark insats av nykomlingen, som ändå inte gav mycket betalt. Den segerlösa sviten är uppe i elva matcher nu. Senast IFK Norrköping vann var mot Djurgården på Stockholms Stadion den 24 april.
Det är mer än två månader sedan.

-Man kanske ska vara nöjd med en poäng mot svenska mästarna här, men efter vår andra halvlek kom det fram en åskådare och sa att det var den bästa halvleken han sett på flera år. Jag har inte varit här tillräckligt länge för att veta om det stämmer, men vi törstar efter en seger nu och då är det svårt att vara nöjd med en poäng, sade Norrköpingstränaren Janne Andersson efter matchen.

När laget vann senast betydde det serieledning och en oväntat stark start på allsvenskan. Alla experter verkade få fel. Nu ser det inte ut så längre efter den tunga perioden där IFK Norrköping varvat hedersamma förluster med ett och annat kryss.

Mot Malmö FF var Norrköping värt mer. Chanserna fanns. I den andra halvleken var det i vissa delar ett ganska kraftigt tryck mot Malmöförsvaret som fick försvara sig.

Gunnar Heidar Thorvaldsson hade ett friläge, ett vasst skott och ett strålande nickläge på slutet.

Men inget gick in. Precis som det brukar vara för ett bottenlag som inte riktigt har kvalitéerna i de avgörande lägena.

-I vissa matcher har vi inte skapat tillräckligt, men nu tycker jag vi hade chanserna för att göra mål, suckade Thorvaldsson efter elfte raka utan seger.

Malmö FF såg ganska blekt ut i hemmalagets röda reservställ (laget hade glömt sina egna). Ändå kunde det mycket väl ha blivit bortaseger trots allt - om Wilton Figueiredo förvaltat sitt friläge i början av den andra halvleken. Det fanns några giftiga bortachanser också.

-Det känns ändå ganska rättvist. Det var en period i den andra halvleken där Norrköping var väldigt starka och tryckte ner oss. Men vi försvarade oss bra. Nu har vi fyra poäng på två matcher mot ett bra Norrköping. Och jag kanske får skit för det här...men jag är ändå nöjd med det, sade Malmötränaren Rikard Norling.

Laget laddar för Champions League-kval, medan IFK Norrköping måste ta sig ur den negativa trenden.