Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ALLSVENSKAN

En halv miljon förskingrades - men fallet läggs ner

Foto: SCANPIX.

En halv miljon kronor försvann från Gif Sundsvall.
Klubben polisanmälde – men fallet läggs nu ner.
- De gör bedömningen att det inte kan föras i bevis, säger klubbens ordförande Johan Nikula till Fotbollskanalen.

Det var i december i fjol som Gif Sundsvall upptäckte att det saknades pengar i kassan från bland annat kontanthanteringen inne på arenan. Summan uppgick till 500 000 kronor, vilket var ett kännbart belopp för nykomlingen som brottats med röda siffror.

- Vi hade tänkt att anställa en akademichef och en evenemangsansvarig. Det känns jättetråkigt att vi nu kan tvingas skjuta upp den satsningen, förklarade ordföranden Johan Nikula för Aftonbladet då.

Elva månader efter den misstänkta förskingringen har åklagaren bestämt sig för att lägga ner ärendet - och klubben har valt att inte motsätta sig det beslutet:

- Polisen har utrett det här och så småningom åklagaren. De gör bedömningen att det inte kan föras i bevis, ställt utom all tviel, att den här personen har gjort det här, säger Nikula till Fotbollskanalen.

Pengarna som försvann har inte kommit till rätta och dessutom bedömdes det att skadeståndskravet på cirka 600 000 kronor som klubben lade fram inte skulle kommit klubben tillhanda.

- Den här personen har dessutom inga tillgångar så det skadestånd vi gjorde anspråk på i samband med att vi polisanmälde, det kommer vi aldrig att få inom rimlig tid heller. Det fanns dessutom bara en misstänkt och då lägger vi ner det här och går vidare helt enkelt, med nya rutiner för kontanthanteringen sedan ett år tillbaka.

Personen i fråga arbetade vid tillfället inom Gif Sundsvalls organisation, men inte längre.

- Du känner till ekonomin inom elitfotbollen så det är ju väldigt besvärande. Sedan var det besvärande för alla medarbetare på kansliet, initialt, när det här uppdagades. Men det vill jag påstå att det gick över på några veckor.

Hur skulle du beskriva er ekonomiska situation?
- Elitlicensen är klar för nästa år och vi har gjort ett rejält jobb för att komma till rätta med ekonomin. Vi går in i nästa år med ett positivt eget kapital och det känns fantastiskt efter en rad slitsamma år.

Gif Sundsvall spelar även nästa år i allsvenskan efter att man slutat på en trettonde plats i tabellen.

Publicerad 2016-11-09 kl 11:41

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER