Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

En ny fans-succé? – nu lanseras ”bortakortet”

Ett säsongskort för bortamatcher - det är klubbarnas nya giv för att skapa ännu bättre stämning på de allsvenska arenorna.

- Ja, precis, det är en ny satsning vi gör i samarbete med Sef. Vi tycker att bortasupportrar är ett otroligt viktigt inslag för inramning och stämning kring de allsvenska matcherna, och det här är en del i det, säger Djurgårdens biljettansvarige Tomas af Geijerstam till FotbollDirekt.se.

Fler bortasupportrar behövs i allsvenskan – klubbarna har nu kommit överens om en biljettkampanj för att bättra på bortaföljet på matcherna.
Samtliga klubbar distribuerar max 100 biljetter vardera till sina supportrar, och priset varierar något. Men ett rekommenderat pristak är 1000 kronor. För den som köper ett sådant paket får man tillgång till ett stort antal bortamatcher under resten av säsongen.
Försäljningen av bortakortet var tänkt att dra igång till allsvenska starten, men lanseringen har blivit något senarelagd.

- Idén väcktes på ett möte med alla de allsvenska klubbarna i december, berättar Ola Rydén,
elitevenemangsansvarig på Sef, för FotbollDirekt.se.

- Sedan tog lite tid att få med alla klubbar på tåget, sedan har det varit mycket arbete för klubbarna med den egna biljettförsäljningen under våren, som det alltid är. Klubbarna väljer också själva när de ska börja sälja biljetterna och till hur många matcher. Men Örebro och IFK Göteborg har kommit igång med försäljningen och Malmö och Djurgården är i startgroparna.

Det är alltså upp till varje klubb att sätta ett pris på bortakortet, men att det blir billigt för den som planerar att åka på många bortaresor står klart. Djurgården lanserar sitt bortakort i slutet av denna vecka.

- För Djurgårdens fans kommer bortakortet kosta 500 kronor. Då ingår derbyt mot AIK plus resterande bortamatcher efter det, så det blir 12 matcher. Då kostar ju en biljett till AIK-derbyt 210 spänn bara den, så du får alltså resterande elva matcher för 290, berättar Tomas af Geijerstam.

af Geijerstam tror stenhårt på idén och är säker på att Djurgården kommer sälja slut på sin kvot av biljetter.

- Det är jag övertygad om att vi kommer att göra. Vi upplever att det finns ett underlag för det här och att det kan bli någonting bestående. Sedan är förutsättningarna olika för olika klubbar och alla bortasektioner ser inte likadana ut.

- Vi kommer att köra det här på försök alla klubbar den här säsongen och faller det väl ut så fortsätter vi satsningen 2013 också.

Publicerad 2012-04-25 kl 12:54
Annons
Annons
Annons