POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
1v

ENKÄT: De var personerna Djurgårdarna tänkte på efter guldet: "De är viktigast i livet"

Foto: Bildbyrån.

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se en intervju med Jesper Karlström och Bosse Andersson på guldfesten.

STOCKHOLM. Djurgården säkrade SM-guldet med 2-2 mot Norrköping efter dramatik.
Men vem var den första personen de tänkte på när guldet var klart?
Fotbollskanalen frågade ett antal spelare och ledare i laget.

Mohamed Buya Turay, anfallare

- Bosse (Andersson, sportchef)!

Varför Bosse?
- För vi pratade om det här. Han sa att ”Du är mannen som kommer vinna ligan åt mig och du kommer vinna skytteligan”. Det var vad han sa till mig.

Vad betyder det att leverera det?
- Något med honom är speciellt, att han tar hand om spelarna på sättet han gör. Utländska spelare, han ger de så mycket självförtroende. Så det var kul att få göra det för honom.

Nicklas Bärkroth, anfallare

- Ska jag vara helt ärlig var det min son, som jag tänkte "Hoppas inte han blir nedsprungen av fans". Efter det var det bara ren glädje. Jag sprang själv ut på planen, vi hade order om att springa ner i omklädningsrummet efter matchen men det försvann helt. Man ville springa in på planen och fira med fansen och med spelarna. Men det gick bra, så det var kul.

Bosse Andersson, sportchef

- Jag tror det var jag och Henke Berggren som kramades direkt, och han släppte aldrig taget. Sen var det nog Olof Lundh, haha.

Vad betyder det att du och Henrik fick göra det här tillsammans?
- Det är klart att vi är otroligt glada tillsammans. Vi har varit envisa, vi har stått för våra principer och haft en modell som vi varit glasklara och jobbat efter. Vi tävlar med ganska tuffa konkurrenter ekonomiskt och vi har gjort det på ett sunt sätt. Vi har gjort fem-sex år rakt upp och ner en ekonomisk vinst varje år och byggt förutsättningarna. Att då få kronan på verket och vinna SM-guld är få förunnat och jag är så jävla tacksam för det och det är Henrik också.

Thomas Lagerlöf, tränare

- Det kan jag inte svara på. Det var ganska konstiga känslor, man är så fokuserad på matchen, på vad vi ska göra för att vinna. Även vad spelarna gör och när det var slut har jag väldigt motsidiga känslor efter slutsignalen. Det var liksom glädje första sekunderna och sedan konstigt. Jag känner först att de 45 minuterna efter matchen är slut, när alla supportrar lämnat och planen är tom. och bara sätter mig och börja spela upp scener från matchen. Där någonstans börjar man landa, efter matchen är det jättesvårt.

Vad händer där när du sitter i mittcirkeln?
- Med tanke på slutresultatet är det extremt positiva känslor, man ser matchen framför sig. Men inte bara målen, även lösrycka fragment av matchen där spelare gör jävligt bra lagmässiga saker. Man känner att nu vill jag skrika ut det här, så ser man att Jepser Karlström pratar med Aslak eller vad det kan vara och de har redan löst det. Det värmer ett tränarhjärta. Helst vill jag bara sitta på bänken och låta spelarna spela, för det är det de är tränade för. 

Tommi Vaiho, målvakt

- Jag ser "Mackan”"(Marcus Danielson), så jag springer till honom på en gång. Sedan är det min sambo och mina två barn, vi har en nyfödd på två veckor. De betyder allt, allt för mig.

Vad betyder det när man tagit ett SM-guld att man får dela det med sin familj?
- Det är fantastiskt. Det är familjen som är viktigast i livet och det är de som går först.

Jacob Une Larsson, försvarare

- Jag vet inte om jag tänkte på någon speciell person. Jag tänkte på min familj, att det här är jävligt häftigt för dem att få uppleva också. Därför blir det väldigt känslosamt.

Hur mycket betyder det?
- Det betyder allt. Det betyder allt att få dela det med familjen, med laget, med alla supportar och alla människor som jobbar runt omkring. Det är så fint att se den gemensamma kraften som finns i Djurgården en sådan här kväll.

Curtis Edwards, mittfältare

- Jag letade efter min pappa. Min pappa var här för att se matchen och jag letade efter honom. Sen var det jag och min pappa och det var otroligt.

Hur speciellt var det att dela med honom?
- Det var galet. När man ligger under med 2-0 och tror att det inte går. När de får ett rött kort efter 75 minuter, så tänker man att vi kan ta det här nu. Så det var galet.

Emir Kujovic, anfallare

- Det är ingen person, utan det är Gud jag tänker på. Det är viktigt för mig, jag tror på Gud och jag tror att allt händer av en anledning. Det var det första jag tänkte på och det är kanske för att jag tänker på det ofta. Det är en stor del av mitt liv, så det var det första jag tänkte på att jag tackar Gud såklart.

Känns det extra speciellt med en tro när man får uppleva något som ett SM-guld?
- Ja det gör det. Jag tror att allt kommer från Gud och att man måste bara hantera det på olika sätt. Nu får jag uppleva ännu en framgång och då ser jag på det att jag ska visa tacksamhet till Gud och ta det på rätt sätt. Att inte sväva iväg, men njuta såklart över det man gjort och uppnått och sedan trampa på och köra ännu hårdare.

Astrit Ajdarevic, mittfältare

- Min fru och mina barn. Det är mitt kött och blod.

Hur är det att få dela ett SM-guld med dem?
- Det är fantastiskt. Jag har precis fått två barn och att hantera den här stunden med dem och kunna visa dem bilder i framtiden kommer leva vidare i resten av våra liv. Det är något pengar inte kan köpa.

Kevin Walker, mittfältare

- Min pappa. Förutom att han är min pappa är han också min mentor och att hitta honom i folkmassan efteråt var speciellt. Sedan var min fru och mina barn och min mamma på plats också, så det var speciellt att kunna dela det med dem.

Haris Radetinac, mittfältare

- Första personen, var mig själv. Med allt jag har gått igenom (två allvarliga knäskador) och att jag får vinna nu, det kan inte bli större. Jag tänker på min familj som har stått på sidan och stöttat mig hela vägen in, det är dem man tänker på och det är de man vill fira med. Sen är det klart, med lagkamraterna och fansen, det är de närmaste man har.

Vad betyder det att stå här med ett SM-guld med tanke på det du gått igenom?
- När jag kom till Djurgården 2015, låg de på kvalplats. Nu står jag här i dag och har vunnit SM-guld, svenska cupen och det kan inte bli bättre. Två titlar på två år, då är man nöjd. 

Marcus Danielson, försvarare

- Jag ser Tommi Vaiho och han springer rakt mot mig och jag springer rakt mot honom och vi kramas. Sen är det morsan. Hon var på plats, mina två bröder var på plats och jag fick träffa dem efteråt. Det var helt fantastiskt. De betyder sjukt mycket för mig och det är kul att de fick vara med och uppleva det här med mig.

Hur speciellt är det att kunna uppleva det här tillsammans med dem?
- Jättespeciellt. De hade kommit in i spelargången på något sätt efter matchen och jag visste inte att de var där. Det var fantastiskt att se de där och att kunna krama om de och dela glädjen med dem.

Elliot Käck, försvarare

- Min tjej och min dotter, min familj. Min tjej var på plats, men dottern är för liten så hon fick vara hemma.

Träffades ni efter matchen?
- Både tjejen, farsan och syrran var där och jag blev tårögd faktiskt när jag såg dem. Det var fantastiskt stort. Allt man har upplevt genom åren och att få dela det med dem, det är en känsla man inte kan beskriva.

Publicerad 2019-11-03 kl 07:58
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå