Enkel Örebro-seger: ''Vi var bättre i allt''

Örebro fick precis den start som behövdes. Efter en motig försäsong gjorde medaljkandidaten 2-0 på Åtvidaberg.

Örebro hade en premiärkväll av full kontroll mot nykomlingen Åtvidaberg. ÖSK gjorde vad som krävdes och känslan var den att det lilla brukslaget inte hängde med när det gällde i matchens huvudsakliga ögonblick.

Snabba omställningar var det som allra mest gav ÅFF problem.
Samuel Wowoahs boll fram till Markus Astvald gav 1-0 från nära håll. Och med Kim Olsens 2-0 - framspelad av amerikanskt VM-aktuelle Alejandro Bedoya - innan första halvlek var slut så var matchen tidigt över på Behrn Arena. Båda målen kom genom tempoväxlingar.

– Vi var det bättre laget i allt, säger Örebros spelmotor Nordin Gerzic till TT.
– Vi har blivit ett mycket bättre lag än förra året. Vi spelar med en helt annan tyngd och pondus och är mycket mer bolltrygga. Jag är riktigt nöjd med vår insats.

ÖSK:s övertag höll i sig matchen igenom. Det fanns fler chanser till en flera måls större seger men avsluten var inte inte tillräckliga. Här har ÖSK att jobba med - men insatsen mot Åtvidaberg var likväl tillräcklig.

Nykomlingen hade det tungt - framförallt framåt som under alla försäsongsmånader. Då bara fem mål på åtta matcher. Sett till hur det såg ut på måndagskvällen är det lätt att förstå. Bästa chansen den här gången kom bara några minuter före slutet genom Paulus Roiha - men nicken utanför i fint läge.

– Nu vet alla i laget vad som gäller i allsvenskan. Nu gäller det att vi kommer upp i egen prestation så vi kan ta poäng i kommande matcher, säger Åtvidabergs Kristian Bergström.