Enkelt för Elfsborg: ''Respekt har släppt''

Elfsborg tog ikväll en komfortabel 3-0 seger mot litauiska Südova och är vidare i kvalet till Europa League.
- Det är stort för oss, säger Magnus Haglund.

Elfsborg hade 1-1 med sig från bortamötet med Südova, in i kvällens returmatch på Borås Arena. Ett resultat som visade sig räcka gott och väl.

– Det är stort för oss nu, men i början var det väldigt, väldigt stort och respekten var stor. Men det har visat sig att vi står oss bra i Europa och då har respekten släppt, säger Magnus Haglund till BT.

Boråsarna började matchen i full fart och skapade flertalet halvchanser omgående.
Südova växte dock in i matchen och hotade framförallt genom fasta situationer. Något som Elfsborg hade pratat om innan matchen att inte släppa till.

I den 25:e matchminuten kom dock den så viktiga utdelningen för Elfsborg.

Niklas Hult slog ett inlägg - målvakten lyckades inte hålla returen - och David Elm kunde rulla in bollen i öppet mål.

1-0 var ett resultat som stod sig ända in i paus trots att Südova, vid ett par tillfällen, tvingade Ante Covic i Elfsborgs-målet till kvalificerade räddningar.

I den andra halvleken tog Elfsborg återigen tag i taktpinnen från start och i den 55:e matchminuten kunde Andreas Augustsson öka på till 2-0. Anmärkningsvärt är att mittbacken, Augustsson, inte nickade in bollen utan vände runt på en ''femöring'' i straffområdet och iskallt placerade in bollen vid den bortre stolpen.
Efter det kändes matchen avgjord och intensiteten gick ner. Men sista ordet var inte sagt.

En av matchens absolut bästa spelare, Niklas Hult, ökade på när han i den 64:e minuten blev frispelad av Stefan Ishizaki och läckert chippade bollen över litauernas målvakt.

Nu väntar norska Ålesund för Elfsborg.
Ålesund, som ikväll slog ut ungerska Ferencvaros efter förlängning, kommer att välkomna boråsarna till Norge nästa torsdag för den första matchen.