Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Ericsson drömmer om guld: "Inga svagheter"

Martin Ericsson gör efter fem år i danska ligan (Ålborg och Bröndby) comeback i allsvenskan med Elfsborg.
"Nytt och kul", tänker han - och hoppas på guld.

Martin Ericsson, 28, lämnade IFK Göteborg för Danmark, men det var Boråslaget som vann signaturen när han bestämde sig för att återvända till Sverige.

Efter succé i Danmark, hur känns det att vara tillbaka i allsvenskan?

-Jättekul. Det har kommit lite nya spelare, men samtidigt känner man igen många från förr. Vi har ju spelat en del träningsmatcher så man har ju fått se lite grann av de andra lagen och det känns som att allsvenskan håller god kvalitet.

Elfsborg har många bra mittfältare. Vad kan du tillföra förra årets SM-tvåa?
-Konkurrens är bara positivt och måste få finnas i bra klubbar, att spelarna kämpar om att få spela - annars ligger klubben risigt till. Men jag siktar på startelvan och man får bevisa att man är värd chansen. Jag ska göra vad jag är bra på, vara en länk mellan mittfält och anfallare och producera mål.

Vad är Elfsborgs styrkor och svagheter?

-Vi har många spelare som är bollskickliga och som kan spela på flera olika positioner. Grundspelet är snabbt och rörligt och vi har spelarna för det, många kan ha bollen och vara aktiva i speluppbyggnaden. Jag ser ingen svaghet.

Vem vinner SM-guldet?

-Svårt att säga, jag har ju mest sett allsvenskan på tv de senaste åren och har inte koll på alla lag. Vi ska i alla fall vara med och slåss om medaljerna och försöka att vinna alla matcher.

TT

Publicerad 2009-03-23 kl 21:41
Annons
Annons
Annons