Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Ericsson om flytten från IFK till Mjällby: "Ett jävla meck"

Foto: Scanpix

Pär Ericsson

Pär Ericsson fick ingen plats i stjärnspäckade IFK Göteborg. Då gick flyttlasset till Mjällby.
- Det är faktiskt ett jävla meck, erkänner Ericsson om fenomenet att bli utlånad.

Att åka till Strandvallen i Hällevik dagen innan match är att åka till en annorlunda miljö. "Kör mot havet, då kan du inte komma fel", sade klubbchefen Jörgen Martinsson när han skulle beskriva vägen. Och i den enda öppna affären på Listerlandet säger kassörskan att det nog kan bli väldigt svårt att få en lunch på trakten. "Det mesta är liksom stängt den här tiden på året".

Hit, till Mjällby, kom Pär Ericsson tidigt i våras efter att han fått klart för sig att IFK Göteborg inte tänkte satsa på honom. Något han själv hade anat under matcherna på träningslägret där han fick väldigt lite speltid.

- Jag och min agent pratade om att det var bättre att bli utlånad. Och jag visste ju sedan förra året att Mjällby var intresserat.

Han sitter i det enorma klubbrummet och berättar om livet i Sveriges minsta allsvenska samhälle. Om att samtalsämnena på byn är fotboll och fiske, och kanske en eller annan minkfarm. Och att det blivit en del promenader längs havet. Framför allt förra säsongen när han gjorde sin första låneperiod.

- Jag gillar lugn och ro. Jag är inte en sån kille som spelar tv-spel. Jag har inte ens nåt sånt. Vet inte hur man gör, säger "Pärlan".

Nu bor han och flickvännen i en lägenhet i Kristianstad, drygt tre mil från fotbollsplanen. Pär Ericsson är påfallande öppen när han berättar om hur struligt det är att bli utlånad.

- Jag trivs i och för sig på landet, men min tjej gillade att bo i Göteborg. Och vi har en lägenhet där som måste hyras ut.

Men för hur länge?

Han tillhör Mjällby den här säsongen men har ytterligare ett år kvar på kontraktet med IFK.

- Här får jag ju lägenheten av Mjällby. Men man ska lära känna ett nytt samhälle också. Det är inte helt enkelt rent socialt. Fast det kanske är lättare för en sån som mig som kommer från ett litet ställe från början, säger Ericsson.

TT: Hur berättar man sånt hemma. Att det är dags att flytta?

- Du kan ju tänka dig känslan. Jo, du vi måste vidare nu. Om ett par dagar. Tur att jag har en bra tjej.

Och bra lagkamrater. För i Mjällby trivs Pär Ericsson, som på fredagskvällen hoppas på en plats i startelvan mot Djurgården.

- Jag tror att jag aldrig spelat match en fredag förut. Då sitter man ju hemma och käkar tacos. Nu får vi ta det efteråt, skrattar han.

Publicerad 2012-04-19 kl 16:36
Annons
Annons
Annons