POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN
19v

Eriksson fick inte nytt avtal - kritiserar KFF: "Har inte funnits någon röd tråd"

Foto: Bildbyrån.

Tobias Eriksson fick i höst lämna Kalmar FF. 
Nu kritiserar mångårige KFF-spelaren föreningen. 
- Det har inte funnits någon röd tråd under senaste åren, säger han till Barometern

Kalmar FF kan se tillbaka på en turbulent höst. Först meddelade klubben att tränaren och klubbikonen Henrik Rydström inte får ett nytt avtal och därefter reagerade medlemmar med att starta en namninsamling, som resulterade i en begäran till klubben om att utlysa ett extra årsmöte, samtidigt som ordförande Johan Assarsson och styrelseledamot Richard Thern hoppade av sina förtroendeuppdrag i svallvågorna av detta. 

Trotjänaren Tobias Eriksson, som kom till Kalmar från Gif Sundsvall inför säsongen 2009, fick heller inte ett nytt avtal och går nu ut och krtiserar föreningen. 

- Det finns definitivt en hel del som kunde hanterats bättre, men det har inte funnits någon röd tråd under de senaste åren. Arbetssätt och kommunikation har inte fungerat och det smittar av sig på hela organisationen, säger Eriksson till Barometern. 

Eriksson berättar vidare i intervjun att "samarbetet internt" inte har fungerat och att ledande personer inte varit överens om hur föreningen ska arbeta. Nu hoppas han att nye huvudtränaren Magnus Pehrsson kan få styr på föreningen igen. 

- Vi får se vad som händer när Magnus Pehrsson och Jesper Norberg kommer in, om de kan påverka utvecklingen. De har varit i andra föreningar där det kanske fungerat på ett annat sätt. Det gick att sköta en mindre elitförening på det här sättet för 15 år sedan, men inte i dag. Blir det ingen förändring är jag orolig, säger han till tidningen. 

Eriksson är i dagsläget i Sundsvall med familjen för att hälsa på släkt. Han har träffat Gif Sundsvalls sportchef Urban Hagblom, men menar själv att det var helt förutsättningslöst. Han vet ännu inte om det blir en fortsättning som spelare, men "har alla dörrar öppna". 

Publicerad 2018-12-05 kl 15:15
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå