Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Eriksson om den tuffa tiden: "Känner mig som syndabock"

Foto: SCANPIX

GÖTEBORG: Sebastian Eriksson är nere i en formsvacka och har fått utstå en hel del kritik. Nu ger han sin syn på formkurvan som pekat neråt.
- Jag är arg på mig själv, man känner ju sig som en syndabock, säger han till Fotbollskanalen.

Efter sista träningen för IFK Göteborg inför söndagens derby öppnar Sebastian Eriksson upp om formsvackan där han blev utbytt i paus mot Malmö FF i söndags.

  -Jag är arg på mig själv, jag vill spela varje match och har inte spelat så mycket fotboll de senaste åren. Det har väl synts på mig att jag inte orkat riktigt tyvärr. Det har varit jobbigt för mig nu i sommar och jag kan behöva lite hjälp under hösten. Det här kommer nog bli bra och jag kan få bort lite vikt från mina axlar, säger Eriksson.

Under transferfönstret plockade Mats Gren in anfallaren Riku Riski och mittfältaren Mads Albaek. Dansken som kan komma att peta Sebastian Eriksson i framtiden även om duon bildar innermittfältspar mot Häcken då Gustav Svensson är avstängd.
  -Det är bra spelare som har kommit in. Det är alltid bra med konkurrens. Vi behöver det för vi har gått runt på väldigt få spelare under våren och sommaren. Det har synts på vissa av oss att det varit mycket matcher. Men det är bra att spetsa till truppen ytterligare och det kommer göra gott inför hösten där det är viktigt att vinna varje match, säger Eriksson.

Hur har den här perioden varit för dig?
- Man känner sig ju som en syndabock. Men det är nya matcher hela tiden och jag vet vad jag kan och vart jag vill någonstans. Det kommer ta lite tid i höst men jag ska göra så gott jag kan för att hitta tillbaka. Det vet jag att jag kommer göra.

Vad i ditt spel har inte varit bra?
- Svårt att säga … jag har inte varit tillräckligt konsekvent. Det har varit mycket upp och ner i passningsspelet och även var jag är på plan och vad jag gör på plan. Det har blivit så att viljan, känslorna och tröttheten har tagit över och då är man inte bättre.

Mycket mentalt?
- Det är både och. Jag har inte spelat så mycket matcher på fyra år som jag har gjort på några månader och då går det upp och ner. Jag hade hoppats att jag skulle klarat det lite bättre än vad jag nu gjort. Men jag får rannsaka mig själv och försöka ta mig tillbaka.

Kan du inte sänka kraven på dig själv?
- Jag har ju högst krav på mig av alla. Jag vill vara bäst i varje match och det blir också jobbigt när man inte är det. Jag gillar krav och det var tio gånger mer krav nere i Italien. Jag tyckte om det men ibland kanske det är bra att inte ha så jättehöga krav.

Får du mycket stöd från klubben och Jörgen?
- Vi pratar och de försöker stötta mig allihopa. De tycker om mig som människa och som fotbollsspelare. De försöker hjälpa mig så gott de går.

Vikt på dina axlar, har det känts så?
- Från mig själv, med allt jag har varit med om och det jag vet att jag är bra på, det känner jag att jag inte gjort bra. Jag bryr mig så mycket om föreningen att det blir tufft mentalt. Det är ännu tyngre än i Italien där man förlorade och det var ja … nu är det inte på samma sätt för nu är det Blåvitt som förlorar.

Publicerad 2015-08-15 kl 13:38
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons