Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Eriksson petad mot Sirius: ”Ulvestad är kanske vår bästa spelare offensivt”

Allsvenskan

STOCKHOLM. Magnus Eriksson blev petad mot Sirius.
Nu förklarar tränaren Thomas Lagerlöf anledningen till det.
- Ulvestad (Fredrik) har också gjort bra ifrån sig som ”tia” och är kanske vår bästa spelare offensivt, säger tränaren.

Foto: Bildbyrån.

Djurgården plockade tidigare i år hem Magnus Eriksson, 30, från San Jose Earthquakes och USA. Eriksson har sedan dess gjort ett mål på sex allsvenska starter och även kommit till spel i två matcher med Stockholmslaget i Europa League-kvalet. På lördagen fick han dock för första gången börja på bänken, då Djurgården hemmaslog Sirius med 4-0. Eriksson hoppade i stället in i den 79:e minuten in, när Djurgården ledde med 3-0, och var sedan med och stängde matchen.  

Nu berättar tränaren Thomas Lagerlöf om anledningen till petningen.

- Vi tyckte att Curtis (Edwards) har visat bra form, och framför allt när han spelat lite längre ner i banan. Ulvestad (Fredrik) har också gjort bra ifrån sig som ”tia” och är kanske vår bästa spelare offensivt. Han hamnar dock ofta längre ner i planen, men när han kommer upp högre har han möjlighet att fylla på bättre. Så det handlar om balansen i laget. Sedan har ”Mange” spelat varje match med fyra matcher på två veckor, så det var läge att låta honom stå åt sidan i dag, säger Lagerlöf under presskonferensen.

ANNONS

Eriksson är i sin tur fåordig om att han fick börja på bänken.

- Det blev så. Det finns inget mer att tillägga egentligen. Vi vann med 4-0, så det är bra.

Behövde du vila?
- Jag spelar gärna på. Så är det. Men det är inga konstigheter från min sida.

Eriksson har senaste tiden spelat på lite olika positioner i Djurgården. Han menar att han helst vill spela som central mittfältare.

- Jag har spelat på fyra olika positioner sedan jag kom, vilket är lite annorlunda, men jag spelar där de placerar mig. Jag trivs väldigt bra centralt, då jag spelade där även sista tiden i USA, men jag känner mig ganska trygg överallt, så det är inga konstigheter, säger han.

Är det rollen som ”tia” som du tänker på?
- Jag har spelat där nu i ett och ett halvt år, till och med ett steg längre ner i banan som en tvåvägsmittfältare, så där har jag spelat länge och känner mig väldigt trygg.

ANNONS

Hur ser du på konkurrensen med Ulvestad i rollen som ”tia”?
- Han är bra, har bra avslut och är bra. Det är en bra fotbollsspelare, säger han och fortsätter:

- Men det är så det ska vara i ett topplag, så det är egentligen inga konstigheter. 

Eriksson är vidare glad över att Djurgården bärgade en ny seger och nu är på fjärdeplats i allsvenskan. Djurgården har dessutom lika många poäng som trean IFK Norrköping på Europa-plats, medan tvåan Häcken har en poäng ner till Djurgården. Upp till Malmö FF är det åtta poäng.

- Det var bra och skönt. Utvisningen präglade matchen lite, men det var i det stora hela en jättebra Djurgårdsinsats. Det var viktigt att ta tre poäng och göra lite mål framåt, säger han och fortsätter:

- Vi hade en trend innan, då vi inte vann matcher, utan kryssade och hade någon förlust. När man vinner matcher händer det mycket i tabellen och nu har vi även en hängmatch på onsdag mot Häcken, som är viktig. Det blir ett race in i det sista.

ANNONS
Publicerad 2020-10-24 kl 20:09

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto