POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

Eriksson tänkt för att spela på två olika positioner: "Förvånad om vi inte ser honom på båda"

Foto: Eriksson

Sebastian Eriksson är tillbaka i Blåvitt.
Värvad som mittfältare eller back? Både och.
- Jag skulle bli förvånad om vi inte får se honom på båda positionerna under säsongen, säger tränaren Poya Asbaghi till Fotbollskanalen.

I somras lämnade Sebastian Eriksson IFK Göteborg för spel i Grekland och Panetolikos. Men redan i januari bröts kontraktet mellan parterna – och på måndagen presenterades Eriksson åter som IFK-spelare. Sebastian Eriksson har skrivit ett kontrakt över 2021 med Blåvitt.

- Det är klart att är extra kul att få hem ”vår grabb”. En spelare och en person som symboliserar IFK Göteborg på mer än ett sätt. Även en spelartyp som vi känner att vi behöver. En ledare som vi tycker passar perfekt in i den unga trupp vi förfogar över. Han har också en aggressivitet i sin spelstil som vi hoppas smittar av sig på de övriga spelarna under träning och match, säger tränaren Poya Asbaghi till Fotbollskanalen.

Sebastian Eriksson dras med ljumskproblem och har en bit kvar innan han kan vara med i full träning med det övriga laget. Eriksson själv säger i en kommentar på Blåvitts hemsida att han hoppas kunna vara tillbaka lagom till den allsvenska starten, men Poya Asbaghi vågar inte ge några rakare besked.

- Det är en väldigt svår skada att bedöma, det är ingen som kan ge ett konkret svar på ett exakt datum. Till skillnad från många andra skador är det svårt att säga när, men vår förhoppning är att han ska kunna börja träna fotboll med laget, inte den närmsta månaden, men efter det och sedan får vi se hur snabbt det går. Det kan bli så att han blir borta betydligt längre än det också och då får man ha förståelse för det. Det viktigaste är att ”Sebban” får göra sin rehab i lugn och ro.

Sebastian Eriksson spelade hela vårsäsongen som mittback i Blåvitt, men tidigare i karriären samt säsongen i Grekland huserade han på centralt mittfält. Asbaghi menar att Eriksson är värvad som en spelare som ska kunna spela på båda platserna.

- I en dialog med ”Sebban” så har vi sagt att vi båda är väldigt överens om att vi inte ska låsa honom på en position. Han är värvad som både back och mittfältare och jag skulle bli förvånad om vi inte får se honom på båda positionerna under säsongen. Sedan får också träningar och matcher visa var det blir mest utav.

Eriksson var även förra säsongen lagkapten i IFK. Under försäsongen har dock bindeln suttit runt Sebastian Ohlssons arm. Hur det blir 2019?

- Vi har inte tagit något beslut vad gäller kapten vad gäller 2019 än men vi hoppas att vi kan ge besked i den frågan om inte alltför lång tid, säger Asbaghi.

Publicerad 2019-02-18 kl 15:57
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå