Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Erlingmark: "Handlar om att visa att man är värdig tröjan"

Foto: Bildbyrån.

GÖTEBORG. Fem omgångar kvar.
För IFK Göteborg handlar det mest om att rädda hedern.
- Vi måste visa alla supportrar som är där och stöttar oss att vi vill det här, säger August Erlingmark, 19.

Senast Sirius vann en fotbollsmatch var den 12 augusti. Senast IFK Göteborg vann en fotbollsmatch var den 14 augusti. Det är med andra ord två extremt formsvaga lag som gör upp på Gamla Ullevi under fredagskvällen.

För IFK Göteborgs del handlar det mycket om revansch efter 1-0-förlusten mot bottenlaget AFC Eskilstuna senast.

- Vi har lagt den matchen bakom oss nu, men det är klart att det inte var bra, säger August Erlingmark som inte kan undgå att se sitt lag på elfte plats i tabellen. Fem matcher återstår.

- Varje match har sin betydelse, men det handlar inte bara om tabellplacering utan om hedern. Om att spela för klubben och visa att man är värdig tröjan. Visa alla supportrar som är där och stöttar oss att vi vill det här och alltid ger hundra.

Han tillägger:

- Vinner vi nu på slutet så räddar det inte säsongen, men ju fler trepoängare vi tar desto mindre dåligt blir det.

Just August Erlingmark ser ut att få chansen från start mot Sirius. Under torsdagens träning bildade han innermittfältspar med Sebastian Eriksson.

- Det blir kul om det blir så, konstaterar han.

Tränaren Alf Westerberg:

- Det får vi se i morgon!

Ett standardsvar.

- Men sedan är jag inte direkt otydlig. Jag hade, som alla fotbollstränare i hela världen, helst stängt in mig i en bur och kört de sista träningarna, men nu har vi inte det så och då prioriterar jag att förbereda det laget som ska spela på den lilla tid vi har.
Därmed lär det bli Erlingmark/Eriksson centralt.

Vad säger du om Sirius, Alf?
- Ett bollskickligt lag från Uppsala som var väldigt bra under våren, men som har haft det lite problematiskt nu. Det gör det naturligtvis till en svår motståndare. Förhoppningvis är det väldigt svårt att komma hit och möta IFK Göteborg också.

Är det verkligen väldigt svårt att möta er just nu?
- Det bör vara det i morgon (fredag).

För att?
- Vi har haft en lite fallande trend som jag hoppas kulminerade mot AFC. Så utifrån att vi vill revanschera oss, komma på rätt spår igen och inte minst visa vår hemmapublik att vi är starka så hoppas jag att det blir svårt att möta IFK Göteborg.

Matchen visas på C More Sport och på cmore.se. Sändningen startar 18.50.

FAKTA

Läget i IFK Göteborg

Matchtrupp: Pontus Dahlberg, Erik Dahlin, Tom Amos, Emil Salomonsson, Kristopher Da Graca, Thomas Rogne, David Boo Wiklander, August Erlingmark, Billy Nordström, Andreas Öhman, Patrik Karlsson Lagemyr, Mix Diskerud, Sören Rieks, Martin Smedberg-Dalence, Sebastian Eriksson, Sebastian Ohlsson, Mikael Boman, Tobias Hysén, Elias Omarsson

Trolig startelva (4-4-2): Dahlberg - Salomonsson, Rogne, Boo Wiklander, Nordström - Diskerud, Erlingmark, Eriksson, Rieks - Hysén, Boman

Saknas: Sam Adekugbe (rygg), Vajebah Sakor (baksida lår)

Publicerad 2017-09-29 kl 12:38
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons