Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Erton om Mjällby: "Var aldrig aktuellt"

En hemkomst till Mjällby? Kommer inte på fråga, enligt Erton Fejzullahu.
Men fall han kommit hem är han säker på att det blivit succé.
- Hade jag kommit tillbaka till allsvenskan hade jag vunnit skytteligan.

Erton Fejzullahu är hemma på julsemester i Karlshamn. Han kan se tillbaka på en hittills svår säsong i holländska NEC Nijmegen.

– Jag ser all motgång under hösten som en läxa. Zlatan blev också kritiserad under sin första tid i Holland, säger Erton Fejzullahu till Sydöstran.

Förra året var succéartat för 22-årige Fejzullahu, han öste in mål i Mjällby och hans vår och sommar var starkt bidragande till att klubben senare gick upp i allsvenskan. Men Erton hann aldrig uppleva avancemanget - på sommaren såldes han till NEC Nijmegen i Holland. Där började allt bra - sedan i slutet av säsongen, i våras, kom skadorna.

– Jag åkte på en bristning i höger ljumskmuskel och under föräsongsträningen gick muskeln av. Det får absolut inte hända vid den tidpunkten, det är då tränaren ska formera sitt lag.

Under hösten har det inte blivit mycket speltid för Erton. Första sju matcherna missades på grund av skadan - sedan hann han med lite spel innan nästa skada kom. Men Erton låter sig inte nedslås.

– Jag tror på mig själv och har en fortsatt målsättning att någon gång spela för en topp 3-förening i Serie A, La Liga eller Premier League. Jag är fortfarande ung.

Därmed kan Mjällby glömma Fejzullahu, som har kontrakt med NEC till 2013. Det har tidigare ryktats om en utlåning till MAIF, som ju förmodligen tappar Moestapha El Kabir - succéspelaren Erton tipsade klubben om.
Men det dementerar han bestämt - och bestämd är han också om vad som skulle hända om han en gång kom hem.

– Det var aldrig aktuellt, men jag kan säga en sak. Hade jag kommit tillbaka till allsvenskan hade jag vunnit skytteligan.

– Garanterat!

Anton Zetterman

Publicerad 2010-12-22 kl 11:42
Annons
Annons
Annons