POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

Ertons psykning till AIK: "Vi slutar trea och AIK fyra i allsvenskan"

Foto: ERIK MÅRTENSSON / SCANPIX

AIK siktar på SM-guld.

Då skickar Erton Fejzullahu en psykning till till Gnaget.

- Vi kommer trea och AIK fyra i allsvenskan, säger Dif-stjärnan till fotbollskanalen.se.

Efter att ha värvat tungt med bland annat Mohamed Bangura, Henok Goitom och Daniel Majstorovic siktar AIK stenhårt på SM-guld och inför derbyt ligger man bara fem poäng efter serieledaren Elfsborg. Djurgården i sin tur är sju poäng efter Solnalaget och seger på söndag skulle betyda att det bara skiljer fyra poäng. Nu sticker Erton Fejzullahu ut hakan och hävdar att Dif kommer att gå om AIK i tabellen.

- Jag hoppas att vi kan ta en plats till Europa. Jag tror att vi kommer trea och AIK fyra. Vi kan klättra i tabellen, vi kan ta ifatt AIK. Vi är sju poäng efter, tar vi tre pinnar är det bara fyra, säger han till fotbollskanalen.se.

Vilken roll vill du ha i derbyt?

- Samma som innan. Jag hoppas kunna prestera och att kunna vara i så bra form som möjligt. Jag hoppas skaka av dem rätt tidigt så att de känner att vi är vassa där framme och att vi kan skrämma dem, att vi kan styra spelet ganska tidigt i matchen. Förhoppningsvis får jag även göra något mål. Det känns att jag har ganska mycket press, att det är jag som ska göra det, att de väntar på att jag ska avgöra.

Känns det så?

- Ja, nu har det blivit så att jag har gjort så många mål i de senaste matcherna och man läser kommentarer på hemsidor och annat, men samtidigt har jag press på mig själv, jag vill avgöra matchen, jag vill göra mål så att laget får tre poäng.

Trivs du med den pressen, att folk förväntar sig att du ska avgöra matchen?

- Det är kul att höra det, men jag skakar av mig den innan matchen börjar. Jag har bara press på mig själv. Jag vet vad jag kan och det är den pressen jag har, att få ut det jag verkligen kan. Får jag inte det blir jag självklart besviken på mig själv. Vad fansen tycker är en helt annan femma.

Djurgårdens manager Magnus Pehrsson menar att Erton blir en nyckelspelare mot AIK - och han tror att nyförvärvet kommer att trivas i ett 08-derby.

- Det är ju en spelare som är så duktig att man inte kan lämna honom fri för att för det första är han bra på att sätta bollen i mål och han är även en bra assistspelare. Det är en spelare som om det blir väldigt öppet i det här mellanrummet mellan backlinje och mittfält så brukar han förvalta det ganska bra.

Tror du att han är en spelare som är gjord för sådana här matcher?

- Det får vi se, han har ju aldrig prövat innan. Nej, men det känns det väl som. Han är en cool kille liksom, som vet vad han kan. Han får ut väldigt mycket av sitt spel, både att andra drar på sig uppmärksamhet i straffområdet, men också i omställningsspelet, att han kan vara länkspelaren som han har gjort väldigt bra och det är andra som är väldigt bra på att löpa.

Erton håller med sin tränare:

- Jag har ju fått den rollen som nummer tio, att spela allround och att vara så mycket delaktig som möjligt. Det är klart att jag kommer att vara inblandad en del i uppspelen och jag hoppas att det kommer att funka för då kommer hela spelet att funka.

Publicerad 2012-09-15 kl 14:42
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå