Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Etuhu om relationen med Norling, kärleken till AIK och framtiden: "Kan stanna i Sverige"

Foto: Scanpix

AIK valde att inte förlänga med Dickson Etuhu.
I en intervju med Fotbollskanalen berättar 34-åringen om sin framtid, sin kärlek till AIK och relationen med Rikard Norling.
- Jag respekterar chefen och AIK, även om jag inte hoppade av glädje när jag fick beskedet, säger Etuhu.

Det blev bara två säsonger i AIK-tröjan för Dickson Etuhu. Tidigare i höstas meddelade klubben att de inte tänker förlänga med den 34-årige mittfältaren. Efter bara 23 matcher i Solnaklubben är veteranen nu fri att hitta en ny klubb.

För Fotbollskanalen berättar Etuhu om sin tid i AIK, framtidsplanerna och om den påstådda sprickan med tränaren Rikard Norling.

- Norling sa att han inte ville förlänga med mig. Och det är okej, jag respekterar det beslutet. Jag har aldrig haft något bråk med honom. Vi har inte skrikit på varandra, som det har skrivits om, säger Etuhu.

Mittfältaren berättar att han och AIK tog beslutet om att inte förlänga redan tidigare under säsongen, men att båda parter valde att inte prata om det.

Blev du överraskad när klubben meddelade att de inte tänker förlänga?
- Ja, om jag ska vara ärlig. Men jag respekterar klubbens beslut. För jag bestämmer inte. Jag kan bara fokusera på det jag kan göra på planen.

- Jag ville inte att det skulle handla om mig. Laget vann och det är en klubb som många är hängivna till. Så jag ville att laget skulle fortsätta vinna, inte gå ut och göra någon stor grej av det. Det fanns ingen poäng i det.

Hur påverkades du av tränarbytet?
- Jag är inte intresserad av vilka som tränar laget. Det jag kan påverka är stämningen i omklädningsrummet och saker på planen. Vi spelare anpassar oss. När Rikard kom in gillade han mig. Han pratade gott om mig i pressen. När jag kom tillbaka efter skadan vet jag inte vad som hände.

Etuhu säger att han varit frisk sedan den tionde omgången - men att han helt enkelt inte har platsat. 

- Folk tror att jag varit skadad hela säsongen eftersom jag inte spelat, men jag har varit frisk i fem månader. Det är ett problem. Att jag inte spelade berodde på att jag inte blev uttagen och det är helt okej. Laget vann och tränaren tyckte att det fanns andra spelare som gick före mig. Han hade en plan för framtiden och såg inte mig i den. Inga problem. Jag respekterar det. Jag hyser absolut inget agg gentemot varken Rikard eller AIK.

"Blev kär i klubben"

Etuhu betonar gång på gång sin kärlek till AIK och repeterar att han inte är besviken på klubben, men att att han gärna hade velat stanna och avsluta karriären i klubben.

- Det var ett stort projekt för mig. Jag blev kär i klubben och såg min framtid här. Det är en klubb jag klickade bra med, men det är irrelevant. Det handlar om klubben. Jag njöt av att vara en AIK-spelare. Fansen vet vad jag tyckte om klubben, jag tänkte att det var en klubb jag skulle vara involverad i för en lång tid framöver.

Kan bli kvar i Sverige

Etuhu berättar att han nyligen varit i England där han träffat flera klubbar. Anledningen till att han varit tvungen att vara på plats är för att han velat visa upp sig. Samtidigt utesluter han inte att vara kvar i allsvenskan. 

- Jag har ett par alternativ i allsvenskan, säger Etuhu.

En Stockholmsklubb?
- Är du seriös? Jag skulle aldrig kunna spela för någon annan klubb i Stockholm. 

Kan du tänka dig att återvända till AIK i framtiden?
- Man vet aldrig. Fobtoll är fotboll. 

FAKTA

Förnamn: Dickson
Smeknamn:
Efternamn: Etuhu
Född: 1982-06-08
Ålder: 36
Födelseort: Kano
Nationalitet: Nigeria
Längd: 189 cm
Vikt: 89 kg
Position: Defensiv mittfältare
Tröjnummer: 20
Liga/Cup Mål Spelade Byten Rött Gult
Allsvenskan 2016 0 2 1 0 0
Europa League Qual. 2016 - 2017 0 0 0 0 0
Svenska Cupen 2015 - 2016 0 0 0 0 0
Publicerad 2016-11-05 kl 21:10
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons