Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ALLSVENSKAN

Etuhu talar ut om rättegången: ”Påverkade mig inte”

Dickson Etuhu friades från misstankarna om våld och hot mot tjänsteman. Nu berättar han om vintern som varit.
- Jag brydde mig inte om det där. Jag var säker på att jag inte gjort fel, säger han till Fotbollskanalen.

Efter ett bråk med några vakter vid en nattklubb på Stureplan i november åtalades AIK:s stjärnmittfältare Dickson Etuhu för våld och hot mot tjänsteman. Men 33-åringen friades senare av Stockholms Tingsrätt.
Under onsdagen gjorde AIK sitt första träningspass för året och efteråt berättade Etuhu om vintern som varit.

- Jag har saknat den här känslan, mina lagkamrater och att träna. Vi har några nya spelare som jag verkligen ser fram emot att spela med. Jag har hört bra saker och sett några klipp på dem. De värvningarna ger oss mycket självförtroende, säger Etuhu.

Vad säger du om rättegången som var?
- Jag brydde mig inte om den, för det där påverkade mig inte. Jag var säker på att jag inte hade gjort något fel och att det skulle bli bra. Det var mer att alla andra tyckte att det var en stor grej, men jag tänkte alltid att rättvisan skulle se tydligt att jag är oskyldig. Så det där påverkade mig inte alls.

Var du 100 procent säker på att det skulle lösa sig?
- Inget är 100 procent, men jag tror att om man ser på videon som finns så ser man att jag är oskyldig och jag är väldigt tacksam för att det blev som det blev.

Men den där lilla osäkerheten, hur var den?
- Jag hade aldrig den.

- Men jag vill tacka klubben som alltid stod bakom mig. Jag vill verkligen tacka AIK för det. De litade på mina ord från första början. Jag sa: ”Jag har inte gjort något fel” och de stod alltid bakom mig. Fansen också, de attackerade inte mig för det här. De stöttade mig. Det kunde jag se i sociala medier och när jag mötte folk på stan. Var jag än gick så fick jag stöd och det vill jag tacka dem för.

Etuhu fortsätter:
- Jag älskar våra fans, de är fantastiska. Jag vill tacka för att de stod bakom mig.

Hur känns det att allt är avklarat nu och att du kan lägga dig det bakom dig?
- Det känns väldigt bra, att jag får fokusera på vad som är viktigt, att komma i form. Alla pratar om säsongen, men jag pratar om försäsongen och den första matchen under försäsongen.

- Jag försöker bara vara försiktig så att jag inte skadar mig. Jag har pratat med tränaren och läkarna om det. Jag är väldigt explosiv och med kylan och spel i ett annat land så är jag inte van vid det hör. Men de ska se till att jag inte gör för mycket och blir skadad igen. Jag vill inte missa något. Jag vill starta starkt.

Vad säger du om året som väntar?
- Målet är alltid att vinna ligan. Vi ska försöka vinna ligan, det är det jag kom hit för. Nu vill vi göra det bättre än förra året. Vi har fått in fantastiska värvningar. Jag kan inte vänta på att det drar igång.

Mohamed Bangura och Henok Goitom har lämnat, vad tänker du kring det?
- Det är så fotbollen fungerar. Den här klubben är van vid att spelare lämnar, den positionen har AIK varit i tidigare. Jag kan redan se kvaliteten hos de nya spelarna. Henok och Mohamed är bra spelare och jag önskar dem lycka till, men så här är fotbollen ibland. Nu måste vi fokusera på spelarna vi har här och göra det bästa.

Andreas Alm stannar som tränare, vad tycker du om det?
- Han har varit här länge och känner klubben väl. Jag har jobbat med honom i ett år och det finns fortfarande saker jag lär mig om honom och han om mig. Det är bra med stabilitet och det är bra att den frågan har retts ut så vi kan fokusera på det vi ska göra, avslutar Dickson Etuhu.

Publicerad 2016-01-06 kl 14:23

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER