POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

Evigt unge Berggren avgjorde för Gefle

38 år, hårt skadedrabbad och nästintill noll speltid på försäsongen. Men det var Hasse Berggren som fick sista ordet på Strömvallen - ännu ett avgörande mål från Gefle-veteranen, 2-0 mot Norrköping.

- Hasse har i princip ingen speltid i bagaget inför säsongen. Men målsinnet har han ju intakt, det behöver man ingen speltid för att träna upp, säger Gefles tränare Pelle Olsson till FotbollDirekt.se.

Milan har sin Inzaghi, Gefle sin Hasse Berggren. Ännu ett allsvenskt mål för 38-årige Berggren - som var nära att lägga av efter ett skade-motigt fjolår. Mot Norrköping startade Berggren på bänken. Istället fick Dragan Kapcevic chansen på topp - och presenterade sig direkt. Efter tio minuter rev Bobbie Friberg da Cruz ner Kapcevic i straffområdet. En tämligen solklar straff som Daniel Theorin säkert förvaltade. 

- Det målet präglade matchen, vi kanske sjunker ner något för mycket i banan. Sedan blåser det väldigt mycket idag och det påverkade också.

Norrköping reste sig efter den snöpliga inledningen och hade mycket bollinnehav. Astrit Ajdarevic visade återigen vilken nyckelspelare han blir för Peking i år. I stort sett allt vad anfallsspel hette gick genom Ajdarevic på mittfältet. Pelle Olsson är imponerad av Norrköpings stjärnförvärv:  

- Väldigt duktig spelare. Det gäller att hålla honom utanför de farliga ytorna och det lyckas vi ganska bra med idag. Han får komma loss några gånger och har ett bra distansskott, men annars har vi bra koll försvarsmässigt.

Norrköping hade mycket boll, men skapade inte alltför mycket farligheter. Med tio minuter kvar kontrade Gefle fint, Jonas Lantto kom loss på högerkanten och kunde spela in till Berggren, som fanns på plats som så många gånger förr - i straffområdet.  

- Det känns väldigt bra med våra forwards - Orlov gjorde mål mot Syrianska, Kapcevic ordnar straffen idag och Berggren gör 2-0-målet. Sedan har vi sparkapital i skadade Mikael Dahlberg och Erik Törnros.

I och med segern idag fyra poäng på två matcher för unisont bottentippade Gefle. Visserligen mot två nykomlingar, men Pelle Olsson vill inte förringa lagets motstånd hittills.

- Jag tycker att det är för tidigt att säga något än, det måste gå några fler omgångar innan vi kan säga vilka som kommer kriga i botten. Men självklart känns det jättebra med fyra poäng så långt.

Publicerad 2011-04-09 kl 17:42
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå