Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

ex-Kalmarduo på Guldfågeln: "Väldigt speciellt"

INFÖR KALMAR-MJÄLLBY:

Östkustderby mellan Kalmar och Mjällby. Då kommer två KFF-legendarer till Guldfågeln - Joachim Lantz och Patrik Rosengren.

- Väldigt speciellt, jag känner ju hela laget sedan länge, säger Lantz. 

KALMAR

Preliminär startelva:

Etrit Berisha - Mattias Johansson,  Marcus Thorbjörnsson, Tobias Carlsson, Stefan Larsson - Kristoffer Fagercrantz, Henrik Rydström, Tobias Eriksson - Daniel Mendes, Abiola Dauda, Daniel Sobralense.

Skador/avstängningar: Paulus Arajuuri, Emin Nouri (osäker).

Han är formstarkast: Daniel Sobralense. Vill bort från Kalmar, men presterar ändå på planen. Mål senast mot AIK och bäst i Kalmar.

Kalmar-citat:

- Vi har släppt in för enkla mål, säger Kalmars assisterande tränare Giles Stille till FotbollDirekt.se.

- Att släppa in mål på fasta situationer som vi gjort... det är klart att man inte vill se sånt. Vi har tränat på det här i veckan för att undvika att det händer igen.

- vi underpresterar mot Trelleborg, sedan gör vi en riktigt bra match mot Helsingborg där vi förtjänar en poäng. Sedan är det en ojämn prestation mot AIK, vi tar oss mot slutet och har bud på kvittering.

- Men det är bättre spel i bägge boxarna som måste till från vår sida för att vi ska vända den här trenden.

- Kul att "Bagarn" och Lantz kommer till Guldfågeln. Det är två fina människor och bra fotbollspelare, två killar som "let the playing do the talking on the pitch". Två riktiga förebilder, vi unnar dem att spela på vår nya arena.  

MJÄLLBY

Preliminär startelva: Mattias Asper - Jesper Westerberg, Patrik Rosengren, Joachim Lantz, William Leandersson - Pavel Zavadil, Daniel Nilsson, Patrick Osiako, Johan Svensson - David Löfquist, Marcus Ekenberg.

Skador/avstängningar: Tobias Grahn (a).

Han är formstarkast:
David Löfquist. Stormatch mot Gefle senast då samarbetet med Marcus Ekenberg såg närmast telepatiskt ut. Kompletterar Ekenberg fint med sin snabbhet. Till kvällens match är Blåvitt-lånet Pär Ericsson spelklar men med tanke på Löfquists framfart senast lär det bli bänk från start för Ericsson.  

Mjällby-citat:

- Väldigt speciellt att möta gamla laget, säger Mjällbys Joachim Lantz (med elva säsonger i Kalmar) till FotbollDirekt.se.

- Jag kanske får påminna mig själv, "det är de i gula tröjor du ska passa till" (skratt). Nädå, det ska nog gå bra, men visst blir det speciellt när du känner i princip varenda motståndare sedan många år tillbaka.

- Jag har varit på Guldfågeln och tittat på några matcher, de har verkligen fått till det jättebra. En riktigt härlig, tät fotbollsarena. Det är lite annan stil på den än både Fredrikskans och Strandvallen (skratt).

- Segern senast mot Gefle var viktig, inte minst att våra anfallare fick göra mål. De har ju fått ta emot lite kritik. Sedan har vi fått in Pär Ericsson som är spelklar nu och han har sett riktigt bra ut på träningarna. Det är bra att vi får in lite konkurrens i anfallet också.

- Det känns bara bra att vara i Mjällby, jag var i lite dålig matchform i början men har kommit in i det mer och mer. Det är ett härligt gäng.
 
- Det är ju de här 30 poängen som brukar räcka för att hänga kvar som vi ska ta. Vi har en liten fördel av att vi har Syrianska, Norrköping och Halmstad kvar hemma, det talar lite för oss.

Publicerad 2011-08-01 kl 14:56
Annons
Annons
Annons