POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
11å

EXKLUSIVT - Nye Dif-basen Sjöberg utesluter inte comeback för Lundquist

Resterna av Djurgårdens styrelse sitter kvar - och precis som fotbollskanalen.se avslöjade blir det Lars-Erik Sjöberg som tar över ansvaret för styrelsen.
Nu berättar han för fotbollskanalen.se att det inte kan uteslutas att Bosse Lundquist övertalas till comeback.
- Jag vill inte föregå den diskussion vi ska ha, säger Sjöberg.

I dag blev det offentligt att Lars-Erik Sjöberg tar över som mötesordförande i Djurgårdens styrelse, eftersom ingen kan bli ordförande utan att väljas av ett årsmöte.
Sjöberg säger att han inte vill bli Dif-bas i framtiden.

- Det är inte aktuellt att ta den posten, säger han. Jag har tagit på mig att sitta i styrelsen, det här har varit utmanande dagar. Dels att ta beslut om att fortsätta och sedan föra ett resonemang om hur vi gör, säger Lars-Erik Sjöberg.

Vem kommer att ta över?
- Den frågan är inte aktuell i dagsläget. Det är valberedningens uppgift att hitta ett namn som har en bred uppslutning.
Förutom att stora delar av Djurgårdens ideella föreningsstyrelse sitter kvar så sitter tillräckligt många kvar i Djurgården Elitfotboll AB för att den ska vara beslutför.

- Det är odramatiskt så till vida att Bo Lundquist, Dan Svanell, Tommy Jacobson och Torbjörn Althén avgått från föreningens styrelse och nu måste styrelsens arbete fortsätta.
Lars-Erik Sjöberg vill inte uttala sig om de tre supporterprofiler som krävt att Bo Lundquist ska avgå, eller om Douglas Roos som lyfts fram som kandidat.
- Jag vill inte kommentera vad enstaka individer sagt eller gjort.

Har ni talat med Järnkaminerna i frågan? - Det har funnits kontakter, det är en organisation som vi talat med.

Hur ska ni driva jobbet vidare nu utan den avhoppade trion? - Styrelsen har lett arbetet i klubben och kommer att fortsätta på det sättet. Sedan har vi en organisation som ska jobba vidare, och nu ska vi sätta oss med de avgångna för att finna sätt att leda Djurgården framöver. Vi kommer ta en månad på oss för det.
- De har kunskaper och erfarenheter som är värdefulla och har nått framgångar och det vore dumt att inte försöka ta vara på dem på något sätt.

Ska de övertalas att komma tillbaka? - Jag vill inte föregå diskussionerna och vill inte kommentera det.
Är det möjligt? - Inget kan uteslutas.

Tommy Jacobson och Bo Lundquist är de som via riskkapitalbolaget pumpat in mycket pengar som lett till framgångar. Hur ska ni ersätta de pengarna? För de lär knappast jobba för att få folk att satsa pengar i Dif, eller hur?

- Du får skilja på hur vi finansierar spelarköp, det sköts av bolaget som Tommy och Bo är stora ägare i, och vi för resonemang om hur vi ska lösa det.

- I Djurgården Elitfotboll AB jobbar vi varje dag på året med sponsorintäkter, publikintäkter och det arbetet ska fortsätta.

- Det handlar inte bara ekonomi, alla har kunskap och erfarenhet som är värdefull att ta tillvara. Vi måste beakta.

Hur ska ni lösa det uppkomna läget?

- Vi måste sätta oss ner och resonera oss till något som har en bred förankring i klubben. Vi tar en månad till det. Vi får diskutera det hela och jag vill inte kommentera det mer nu.

Om ni inte får in pengar till nyförvärv - hur gör ni då?

- Det är därför vi ska sätta oss ner och se hur vi ska lösa det. Jag vill inte säga hur nu.

Vad betyder det här för klubbens ambitioner?

- Vi har inte ändrat på ambitionen att vara en ledande storklubb.

Publicerad 2008-09-11 kl 15:23
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå