Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Exklusivt: Så rustar klubbarna inför allsvenskan del 2 av 2

Fotbollskanalen har kikat närmare på hur några av de allsvenska klubbarna vill förstärka inför 2010.


AIK – Björn Wesström, sportchef

Hur ser budgeten ut för nyförvärv?
– Just nu pågår en budgetprocess som blir klar i december. Efter det får vi se hur mycket vi har att röra oss med.

Vilken lagdel behöver förstärkas? Vilka positioner letar ni efter? – Vi har Sveriges bästa trupp och är nöjda med den. Men det är klart att vi måste se över situationen om någon viktig del i guldlaget försvinner. Det är något vi har i åtanke.

Vilka försvinner från klubben?
– Daniel Örlund är den enda som har meddelat att han lämnar oss. Sedan pågår förhandlingar med Markus Jonsson, där är vi oense om villkoren för kontraktet just nu.

Djurgården – Stefan Alvén, sportchef

Hur ser budgeten ut för nyförvärv?
– Den nya styrelsen har sagt att de ska kunna täcka upp för den förlust som Djurgården Fotboll gjorde förra året. Och sedan ska det finnas utrymme för nyförvärv till nästa säsong, om vi väljer att gå den vägen så att säga. Det är ju inte klart än.

Vilken lagdel behöver förstärkas? Vilka positioner letar ni efter? – Det är alldeles för tidigt för att gå in på. Vi kommer att sätta oss ner här i veckorna för att gå igenom truppen. Men viss omstrukturering kommer det att bli.

Vilka försvinner från klubben?
– Markus Johannesson har slutat. Sedan är det ju en del spelare med utgående kontrakt som vi ska diskutera med. Bland annat Mikael Dahlberg och Daniel Sjölund.

IFK Göteborg – Stefan Rehn, tränare

Hur ser budgeten ut för nyförvärv?
– Vi har en liten budget för nyförvärv. Klubben har ju börjat bygga upp någonting igen så nu finns det en viss budget att röra sig med.

Vilken lagdel behöver förstärkas? Vilka positioner letar ni efter? – Vi behöver stärka vår offensiv. Och det letar vi inte efter utomlands utan det ska vara inhemska spelare.
– Annars är vi nöjda med den trupp vi har och nu har även spelare kommit tillbaka från skador. Så det ser spännande ut.

Vilka försvinner från klubben?
– Sedan innan är det klart att Mathias Etéus lämnar oss. Och vi har inte fått något bud på trion Tobias Hysén, Gustav Svensson och Kim Christensen än. Drömmen är ju att de spelar kvar till nästa säsong men det kan vi inte vara säkra på.

Malmö FF – Hasse Borg, sportchef

Hur ser budgeten ut för nyförvärv?
– Klubben har en god ekonomi för tillfället och det finns utrymme för förstärkningar. Men det kommer ju tuffare tider, allt är ju osäkert.

Vilken lagdel behöver förstärkas? Vilka positioner letar ni efter? – Vi har ju förlorat två mittbackar, men hur vi ska ersätta dem det har vi inte bestämt ännu. Vi har en bra ungdomsorganisation och det kan bli så att vi förstärker med hjälp av den.
– Dessutom kanske vi måste hitta en målvakt som ersättare för Jonas Sandqvist som lämnar oss.

Vilka försvinner från klubben?
– Vi har tappat Gabriel och Jonas Sandqvist. Men vi har inga andra spelare med utgående kontrakt.

Kalmar – Svante Samuelsson, sportchef

Hur ser budgeten ut för nyförvärv?
– Vi håller ju på att bygga en arena för tillfället. Så det är ju en balansgång mellan bygget och nya spelare, en kombination av att gasa och bromsa.

Vilken lagdel behöver förstärkas? Vilka positioner letar ni efter? – Vi letar efter en central forward eftersom vi har mist David Elm. Och sammanlagt behöver vi nog 2-3 spelare. Nanne Bergstrand är just nu i Brasilien och han kommer nog komma hem med ett eller annat namn.

Vilka försvinner från klubben?
– Lasse Johansson och Mikael Eklund kommer att lämna klubben.

Mjällby – Thomas Andersson-Borstam, sportchef

Hur ser budgeten ut för nyförvärv?
– Klubben letar efter spelare som har utgående kontrakt, det är ju billigare. Vi kommer nog alltid att vara lillebror rent ekonomiskt och kommer inte tampas med storstadsklubbarna. Men vi har samtidigt andra värderingar och kan ju nu verka som ett skyltfönster för spelarna eftersom vi spelar i allsvenskan.

Vilken lagdel behöver förstärkas? Vilka positioner letar ni efter? – Klubben behöver en anfallare eftersom vi förlorade Erton Fejzullahu i somras. Sedan vill vi också förstärka mittfältet med både en central spelare och en ytter, samtidigt har vi även tankar på en försvarsspelare.

Vilka försvinner från klubben?
– Klubben har valt att inte förnya med Tobias Johansson, Jukka Santala och Robin Kacaniklic. Samtidigt pågår positiva förhandlingar med Daniel Ivanovski. Utöver det har vi kvar samma lag som förra året och kontinuitet har ju just varit Mjällbys nyckel till framgång. Vi har ju i stort sett behållit laget mellan de senaste säsongerna och på så sätt ”vuxit” in i den allsvenska rollen. Vi tror på att det här laget håller även i högsta serien.

Publicerad 2009-12-01 kl 13:08
Annons
Annons
Annons