Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Expert: "MFF vinner SM-guld på målskillnad"

Tre omgångar återstår av gulddramat. Vi lät en av Sveriges mest kända fotbollsexperter sia om vart SM-guldet hamnar.

Radiosportens fotbollsexpert Ralf Edström tror att gulddramat håller sig in i sista omgången men att tabellen slutar så som den ser ut just nu.

- Ja. Jag tror Malmö tar det på bättre målskillnad. Jag har svårt att se hur något av lagen ska tappa poäng i slutomgångarna, säger Edström

Omgång 28:
Helsingborg - Åtvidaberg

Ralfs kommentar: Det gäller för Åtvid att hålla nere siffrorna. Det blir en allt för tuff uppgift för östgötarna. Helsingborg gjorde en kanonmatch borta mot Elfsborg och imponerade stort. Jag tror inte laget gör något misstag här och Sundin och Gerndt kommer på nytt att skörda framgång.
Reusltat: Jag tippar på 3-1 till Helsingborg.

BK Häcken - Malmö FF
Ralfs kommentar: Många trodde att Malmö skulle få problem i förra omgången och visst blev det så. Häcken på Rambergsvallen är en svår uppgift, i synnerhet med tanke på att Häcken behöver ett par pinnar till för att vara helt på den säkra sidan. Det känns lite si och så med Malmös målskyttar. Mehmeti och Larsson har inte varit lika starka den senaste månaden som de varit tidigare. Pekalski är dock tillbaka och med Wilton Figueiredo i bra form tror jag ändå att Malmö vinner med uddamålet.
Resultat: Malmö vinner med 2-1.

Omgång 29:
Halmstad - Helsingborg

Ralfs kommentar: Helsingborg brukar ha problem borta mot Halmstad. Men med den form som laget visade upp mot Elfsborg tror jag HIF fortsätter vinna på bortaplan. Allt hänger på vilket målhumör Gerndt och Sundin är på. Tänk också på att de har Rasmus Jönsson att tillgå om Gerndt och Sundin inte lyckas.
Halmstad behöver också fler poäng i bottenstriden men är lite för tunt mot ett lag som Helsingborg.
Resultat: 3-0 till Helsingborg.

Brommapojkarna - Malmö FF
Ralfs kommentar: BP slåss för livet i tabellbotten och det fick IFK Göteborg erfara senast. Men laget verkar inte ha marginalerna med sig och har en nedåtgående formkurva. MFF brukar ha problem på konstgräset men ska ändå vara tillräckligt bra för att ta en trepoängare.
Resultat: Malmö vinner med 2-1.

Omgång 30:
Helsingborg - Kalmar

Ralfs kommentar: Kalmar har skärpt till sig rejält den senaste tiden. Nannes lag imponerade stort mot Malmö. Det här blir verkligen ingen lätt match för Helsingborg. Nanne vill nog dessutom extra gärna vinna mot sitt gamla lag. Men känner Helsingborg att laget har guldvittring tror jag inte man viker ned sig - inte hemma på Olympia.
Resultat: Mycket jämn match men 2-1 till Helsingborg till slut.

Malmö - Mjällby
Ralfs kommentar
: Mjällby har gjort en kanonsäsong. Inget snack om saken och allt hänger på i vilken form Ekenberg är i och om El-Kabir är bortvarnad, det vill säga avstängd för, för många varningar. Malmö gjorde en av sina svagaste insatser för säsongen borta mot Mjällby och vill nog ha revansch för den insatsen och får dem ett tidigt mål lär det rulla på av bara farten sedan mot SM-guldet.
Resultat: 3-1 till Malmö, som därmed vinner SM-guld på bättre målskillnad.

Publicerad 2010-10-23 kl 09:26
Annons
Annons
Annons