Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Expert: "Skeptisk till BP:s lösning"

Med fyra matcher kvar väljer Brommapojkarna att sparka tränaren Kim Bergstrand och ersätta honom med Roberth Björkensjö. Det andas desperation anser en av sveriges ledande fotbollsexperter.

- I nio fall av tio är jag skeptisk till att lösa problem med att sparka tränare med så lite kvar. Nu vill jag poängtera att jag inte känner till de interna förhållandena i BP men jag känner mig skeptisk till den lösningen, säger svenskfotboll.se:s expert Stefan Thylin till FotbollDirekt.se.

Hammarby sparkade sin tränare Tony Gustavsson förra säsongen och gav Thom Åhlund chansen men då var det klart under mycket längre tid än de fyra matcher som Björknesjö har fått att agera på.

- Det förefaller desperat att sparka en tränare med fyra matcher kvar. Jag tror inte att man kan förändra så jättemycket. Det är ändå samma spelare i truppen som han har till förfogande, säger Thylin.

Är det möjligt att göra underverk på fyra matcher?
- Nej. Det är nonsens. Det finns inga underverk i fotboll. BP har de spelare de har.

- Och jag ger inte mycket heller för resonemanget som många använder sig av att det behövs "en ny röst". Det tycker jag också är nonsens. Någon enstaka gång kan det fungera men aldrig mer än så, säger Thylin.

Brommapojkarna har inte gjort sig känt som någon klubb som sparkar tränare. Sedan 1991 är det bara två tränare som fått sparken från A-laget, varav den ena är nuvarande förbundskaptenen Erik Hamrén.
- All respekt för BP och deras ungdomsverksamhet men det är sällan det fungerar med att göra så här. Jag tror mer på ett långsiktigt agerande i så fall.

Publicerad 2010-10-07 kl 15:21
Annons
Annons
Annons