Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Experten - Därför gör MFF och HIF upp om guldet

Två lag. Ett SM-guld. På söndag kan det bli målskillnad som avgör till slut. Men vad är det som har legat bakom framgången egentligen? FotbollDirekt tog expertis till hjälp att bena ut guldkombattanterna.

Malmö och Helsingborg gör upp om SM-guldet på söndag. FotbollDirekt tog hjälp av Canal+ och Radiosportens expert Richard Henriksson att peka på tre viktiga faktorer hos de båda lagen som har varit nyckeln under säsongen till om just det laget vinner SM-guldet på söndag.

MALMÖ FF
* Bredden i truppen. Malmö har haft bredden i truppen och inte en två eller tre rena matchvinnare, utan väldigt många. Många olika spelare har bidragit till framgången. Man har också haft den bredaste truppen.

* Spelidé. MFF har konsekvent byggt ett lag med tydlig spelidé. Roland Nilsson valt att hålla i den idén under sina år som tränare och det känns som om han trott hårt på den. Dessutom har han slussat in de spelare han velat ha.

* Djärva beslut. Roland har inte varit rädd för att ta djärva beslut - att sätta ned Daniel Andersson som mittback - att ha Wilton som innermittfältare. Om de inte hade gått igenom hade folk sagt att det varit idioti. Nu funkade det perfekt.


HELSINGBORG

* Skapa en ny identitet. Tiden "Post Henrik Larsson" tvingade Conny Karlsson att göra tidigare bra spelare till extra ledstjärnor. Hela laget har lyft fram sina positioner och i roller som varit ganska cementerade.

* Nyförvärv. Vilka otroligt bra nyförvärv HIF har gjort. Det har glömts bort lite när man pratar om HIF. Erik Edman, Aridan Gashi och Mattias Lindström inför säsongen. Alexander Gerndt mitt under densamma. Det är spelare som varit kanonvärvningar men på olika sätt. Ett par av dem har varit mycket bättre än vad man kunnat ana på förhand.

* Flexibiliteten. Rasmus Jönsson gjordes om till mittfältare. Erik Sundin kommer in i anfallet och gör det bra. Det är det man kunnat hålla uppe under hösten och några varit på väg upp och några på väg ned. Man har ändrat i startelvan utan påverkan på prestationen. Det står i stark  i kontrast mot Malmö. Men alla tränare jobbar utifrån olika förutsättningar. Det som fungerar för en tränare på ett ställe fungerar inte på ett annat.

Publicerad 2010-11-04 kl 17:07
Annons
Annons
Annons