POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
10å

Experten: "Bara att dra lott om vilket lag som vinner SM-guld"

AIK möter IFK Göteborg i en "guldfinal" på söndag. FotbollDirekt har hört sig för hos fotbollsexperten Richard Henriksson, som har mött båda lagen den här säsongen, om vad som talar för respektive lag.

- Sportsligt är det här en helt underbar match! Och det lär ju bli fullsatt på Gamla Ullevi. Det är förbaskat att man själv ska spela samtidigt, så att man inte kan se den här matchen. Jag hoppas att de vräker på Radiosporten i högtalarna nere i Malmö så att man kan följa guldstriden, säger Brommapojkarnas Richard Henriksson till FotbollDirekt.se.

Henriksson, som är expert både hos Radiosporten och Canal+ har mött både AIK och IFK Göteborg den här säsongen och vet vad det är för typ av lag som möts.
- Båda är mycket bra som lag. AIK är okänsligt för om de har en bra dag eller inte, de behöver inte ha sin bästa dag för att ändå vinna. Och IFK Göteborg har visat att de kan vinna matcherna trots att flera spelare har saknats och försvunnit, säger Henriksson.

Henriksson ser egentligen inga svagheter hos något av lagen, utan lagen har mest styrkor.
- Den enda svaghet som jag ser hos AIK är väl om de skulle få några spelare, som Obolo exempelvis, avstängd till matchen på söndag. Det är väl det enda då i så fall.

Styrkor hos AIK som du har upplevt det när du har mött dem och under säsongen som helhet? - Många väljer att framhålla Obolo och Flavio och visst de är duktiga spelare men det främsta man tänker ändå på är defensiven och jag tror AIK tycker det är ganska skönt att ha en stark defensiv att luta sig i mot i den här typen av match. AIK har en strålande form och det ska bli oerhört intressant i Göteborg på söndag.

Och IFK Göteborg? - Inga svagheter där heller egentligen. Grym form och lite grand som AIK - en lagmaskin men framförallt har laget ett grymt självförtroende just nu inte minst med tanke på att de har klarat av att leverera med spelare borta. Jag vill nog påstå att IFK Göteborg är det lag som spelar med högst tempo i Allsvenskan och som också klarar av det.

SM-finalen är skrotad sedan snart 20 år tillbaka men Henriksson ser matchen på söndag ändå som en SM-final.
- Även om Elfsborg också har duktiga spelare, är det Sveriges två bästa lag som möts på söndag, inget snack om saken och i en helt avgörande match dessutom om var SM-guldet hamnar. Och jag hoppas att inramningen blir bästa tänkbara utan bråk och stök. Man älskar ju inte allsvenskan för kvaliteten utan för att det är spänningen och den underbara stämning som kan vara.

Publicerad 2009-10-30 kl 12:32
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå