POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

Experten: "Björdal borde göra skillnad i Blåvitt - kan bryta mönstret"

Foto: Bildbyrån/Brighton

Henrik Björdal, 20, är klar för IFK Göteborg.
En bra värvning, menar hans tidigare tränare Janne Jönsson och experten Joacim Jonsson.
- Han borde kunna bryta mönstret i svensk fotboll, säger Jonsson till Fotbollskanalen.

Under måndagen presenterades Henrik Björdal av IFK Göteborg. Norrmannen lånas in från engelska Brighton, först och främst fram till den 16 juli.

Yttermittfältaren slog igenom i norska Ålesund som 17-åring 2014. Vem som lyfte upp honom i A-laget? Svenske tränaren Janne Jönsson, som numera jobbar i Halmstad.

- Det är en väldigt bra kille att ha att göra med. Det är en kraftfull offensiv spelare. När jag hade honom hade han driv i steget och behandlade bollen väl, säger Jönsson till Fotbollskanalen.

- Han gjorde väldigt bra ifrån sig. Han uppträdde vuxet och moget för att vara 17 år.

Tror du han kommer passa in bra i Sverige?
- Alla bra fotbollsspelare passar in överallt. Han är en lojal typ, säger Jönsson.

Björdal flyttade till Brighton i januari 2016 men har sedan dess fått nöja sig med spel i klubbens U23-lag. Brighton satsar hårt för att gå upp i Premier League och norrmannen har inte riktigt fått chansen i den hårda konkurrensen.

Joacim Jonsson, tidigare sportchef i norska Fredrikstad och nu expert på norsk tv och hos tidningen Nettavisen, tror att Blåvitt har gjort en bra värvning i 20-åringen.

- Under normala omständigheter ska det vara en bra förstärkning. Han är bara 97:a, men han har en våldsam fysik. Han är väldigt kraftfull. Han är inte två meter hög men väldigt kraftfull för sin ålder. Han har en bra genombrottskraft både utan och med boll. Han är stark, kan utmana en mot en och har goda individuella egenskaper. Det borde vara en spelare som kan bryta lite mönstret i svensk fotboll, faktiskt. Han borde göra en skillnad för Göteborg, säger Jonsson.

Björdal har hittills under sin karriär inte utmärkt sig som en poängspelare.

- Men det är en lagspelare som jobbar hårt i båda riktningarna på planen. Han lägger ner ett grovarbetare och är bra en mot en tack vare sin fysiska kraft och driv med bollen, säger Joacim Jonsson.

- I Norge är han en högt ansedd talang. Innan han drog till England sågs han som en av de mest spännande spelarna i den norska ligan.

Följ allsvenskan 2017!

Allsvenskan 2017 är tillbaka och den är glödhet! Endast med C More kan du se allsvenskan i fotboll - 240 matcher från Malmö i söder till Östersund i norr.

- TA MIG TILL ALLSVENSKAN HOS C MORE -

Publicerad 2017-03-06 kl 17:32
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå