POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

Experten: "De är allsvenskans hetaste"

INFÖR ALLSVENSKAN, 0 DAGAR KVAR:

Den långa väntan är över - idag börjar allsvenskan. Vi avslutar vår "inför allsvenskan"-special med en genomgång av de hetaste namnen. Dessa bör du hålla ett öga på i år!

Världens längsta försäsong tog slut i år också. Idag börjar det - allsvensk fotboll på riktigt, med tre poäng i potten i varje match.
Många välbekanta ansikten och som alltid ett gäng nya - vilka bör vi hålla ett extra öga på i år? 

FotbollDirekt har tillsammans med TV4- och fotbollskanalens expert Anders Andersson utsett de tre hetaste i respektive lagdel, plus de hetaste tränarna. En del namn är väntade, andra kommer nog höja ett och annat ögonbryn.

- Det finns massor av spelare som känns spännande att följa, vad kan Peter Ijeh åstadkomma till exempel?, säger Anders Andersson till FotbollDirekt.se.

- Här har jag valt spelare och tränare som av olika anledningar förtjänar att följas helt enkelt för att man är spänd på deras utveckling, hur och vart deras säsong tar vägen.

Här nedan följer Anderssons heta listor:

Målvakter:

Anders Anderssons kommentar:

- Det saknas inte bra målvakter i svensk fotboll, det är ett som är säkert. Och det är ju en lite kul detalj att de tre som känns bäst och med mest framtidspotential alla spelar i varsitt skånskt lag.

1. Viktor Noring, Trelleborg

- Jag tycker egentligen att samtliga är jämbördiga, men Noring är yngst och samtidigt närmast att komma utomlands. Med allt som hände i vintras med Fulham känns det ju inte osannolikt att han går i sommar.

2. Johan Dahlin, Malmö

- Jag kan knappt välja mellan honom och Pär Hansson, men jag sätter Dahlin före för att han tog guld ifjol. Viktig för Malmö ifjol och blir det i år också. Om han kommer utomlands? Inte helt säkert, det är vanskligt för en målvakt. Men han har potential, absolut.

3. Pär Hansson, Helsingborg

- Väldigt stabil målvakt, som nästan inte gör några misstag. Håller hög och jämn klass. Var central för Helsingborg ifjol och kommer vara det i år också.

Backar:

Anders Anderssons kommentar:

- Här väljer jag en lite brokig samling. Jag tycker att alla förtjänar att uppmärksammas och följas av den allsvenska publiken, men av lite olika anledningar.

1. Michael Almebäck, Örebro

- Bara måste bli Almebäck här, riktigt up and coming, verkar vara en spelare i Erik Hamréns smak också. Här finns mycket potential och intressanta egenskaper. Det kan bära långt för honom. 

2. Ricardinho, Malmö FF

- Kanske lite bortglömd i MFF, eller i vart fall en sådan som det inte snackas om så mycket. Men en härlig spelartyp, klassisk brasiliansk ytterback som går framåt hela tiden och har en briljant teknik. Fin passningsfot och kan skjuta också. En spelartyp som vi saknar i svensk fotboll helt enkelt. 

3. Patrik "Bagarn" Rosengren, Mjällby

- Fyller man 40 och spelar allsvenskt så bra som han gör så förtjänar man på något sätt en plats på en sådan här lista. Så jäkla häftigt att han fortfarande håller så hög klass. En fanbärare för Mjällby och de har flera; som Asper och Marcus Ekenberg. Det är otroligt att de får fram så många bra spelare från närområdet. Jag tror att det är en kombination av inställning, rutin och spelförståelse som gör att Bagarn håller än.

Mittfältare:

Anders Anderssons kommentar:

- Det kanske blir för MFF-betonat här, men det är svårt att bortse från Malmös unga stjärnor. Samtliga har spelat i A-landslaget och de slåss alla tre om två platser i laget. Det är ju ganska unikt. Det känns svårt att rangordna dem, de är jämnstarka alla tre.

1-3. Jiloan Hamad, Guillermo Molins, Jimmy Durmaz, Malmö FF

- Molins är kanske mest meriterad men han har ju varit på bänken mot slutet. Hamad har en fin utvecklingskurva och Durmaz har tagit stora steg under vintern - han var en fröjd att se i supercupfinalen. Alla har väldigt stor potential, vem som helst kan bli bäst av de tre och det blir spännande att fortsätta följa deras utveckling.

Anfallare:

1. Alexander Gerndt, Helsingborg

- Kommentar överflödig. En spelare som har allt och vintern tycks bara ha gjort honom bättre. Jag tycker det räckte med det lilla man såg av honom i EM-kvalet mot Moldavien: Han är redo för nästa steg.

2. Mohamed Bangura, AIK

- Lite samma som med Gerndt, fast han inte är på riktigt samma nivå. Bar AIK ifjol, men nu blir det första hela säsongen det är lite upp till bevis, han ska hålla samma höga nivå. Om han fortsätter göra det försvinner nog han också. 

3. David Elm

- Blir kul att se Elm av flera anledningar. Hur pass mycket bättre har han blivit av att spela Premier League och vad kan han bidra med i Elfsborg? Det känns som att han kan lägga till en dimension i deras spel med sin smartness och spelförståelse. Kan nog passa ganska bra in bland deras många små kvicka spelare.

Tränare:

Anders Anderssons kommentar:

- Det är ju bara 16 stycken att välja på och de flesta är bekanta ansikten. Det är klart att Roland Nilsson är hetaste namnet, men nu kan vi ju räkna bort honom - han stannar knappast över hela 2011. Özcan Melkemichel är väl inte tränare rent tekniskt, men han coachar ju laget. 

1. Özcan Melkemichel, Syrianska

- Jag skriver under på mycket som sagts om Özcan, att han är en varm människa med passion och hjärta för klubben. Men det känns som att hans kunskaper kommer lite i skymundan, det är en väldigt skicklig taktiker också. Det såg vi prov på flera gånger i superettan. Ska bli enormt spännande att se vad han kan göra av det här spelarmaterialet i allsvenskan. 

2. Sixten Boström, Örebro

- Örebro är och har varit ute på en spännande resa de senaste åren och Sixten har en stor del i det, en tränare som har spännande idéer och står för en offensiv fotboll. Ryktats både till Finlands landslag och nu till MFF, det är helt klart ett tränarnamn på uppåtgående.

3. "Pep" Clotet Ruiz, Halmstad
 
- Jag vet hur populär han var i Malmö, hur gott alla talade om honom där. Men nu är det verkligen upp till bevis, med hela ansvaret och helt annat spelarmaterial. Jättesvårt att sia om hur det kommer gå, men väldigt intressant.

Publicerad 2011-04-02 kl 09:42
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå