Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Experten: "Göteborgs spel är uråldrigt"

EUROPA LEAGUE-SPECIAL:
IFK Göteborgs långbollstaktik håller inte i Europa. Det anser en av Sveriges mest profilstarka fotbollsexperter. Nu sågar han Blåvitts chans till avancemang mot AZ Alkmaar i kvällens Europa League-kval.

- Det går inte att avancera i Europa med chansfotboll som Göteborg försöker göra, säger Fotbollskanalens och TV4:s expert Jesper Hussfelt till FotbollDirekt.se inför Blåvitts returmöte mot holländska AZ Alkmaar i kväll.

- Göteborg har fått lite kritik av både AZ och lag hemma i Sverige hur de spelar - mest långbollar på Tobias Hysén. Och jag håller med om det. De är lättlästa.

AZ Alkmaar har 2-0 att gå på inför returen i kväll på Gamla Ullevi. Minst sagt ett utsatt läge för Göteborg, Jesper Hussfelt ger inte Blåvitt stora chanser till avancemang.
Inte med ett spelsätt som han anser är utdaterat.

- Jag tycker deras spelsätt är uråldrigt. Om man ska spela med långbollar måste man göra det med mer tanke och precision än vad Göteborg gör. De slår bollarna mer på chans på Hysén och det håller inte internationellt, säger Jesper Hussfelt.

- Göteborgs enda chans till avancemang är om Hysén eller Söder har en hysterisk dag.

- AZ Alkmaar är stora favoriter enligt mig, hela 85%-iga favoriter till och med.

Vad skulle det betyda för svensk klubblagsfotboll om Göteborg skulle överraska och slå ut holländarna?
- Det skulle inte betyda särskilt mycket tror jag, den holländska ligan har slätats ut kvalitetsmässigt under de senaste åren.

- De har fyra-fem lag som kan ta sig igenom några omgångar i de europeiska cuperna, men inte mer än så. Lagen på den undre halvan i den holländska ligan håller ungefär allsvensk-klass.

Christian Hildén

Publicerad 2010-08-05 kl 11:49
Annons
Annons
Annons