Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Experten om AIK:s Adu-värvning: "Signal till MFF om att man vill utmana"

Foto: Bildbyrån.

AIK värvar in Enoch Kofi Adu.
En klassvärvning, menar C Mores expert Anders Andersson.
- Wow. Han höll mycket hög klass i MFF, säger Andersson.

Under onsdagseftermiddagen kommer AIK presentera Enoch Kofi Adu, erfar Fotbollskanalen. Den tidigare Malmö FF-mittfältaren hämtas in efter att ha brutit sitt avtal med turkiska Akhisar.

- Wow, en klassvärvning av AIK. Det är en spelare som alltid levererade i Malmö, framför allt i Champions League, säger C Mores expert Anders Andersson.

I Turkiet, som han kom till i januari tidigare i år, blev det bara fyra starter och tre inhopp för ghananen.

- Jag vet inte vad han gjort den senaste tiden, där har jag inte stenkoll. Men om han kommer upp i den nivå han höll i MFF är det en riktigt, riktigt bra värvning. Då är det här en bra signal om att AIK vill utmana Malmö.

- Som defensiv mittfältare höll han mycket hög allsvensk klass i Malmö. Ofori har ju lämnat AIK och här har man ju en typ som är mer lik honom defensivt. Adu är lugn med boll, trygg med boll, en bra bollvinnare och en klok spelare.

Kan det här få betydelse för Kristoffer Olsson, som då troligtvis får kliva upp i en mer offensiv roll på mittfältet till nästa säsong?
- Ja, det tror jag. Det kan hjälpa Kristoffer Olsson. Han har mycket boll i sig och det kan bli skönt för honom att kunna slippa tänka så mycket på det defensiva.

Att AIK redan den 25 oktober gör klart med den här typen av värvning, vad tror du det betyder för klubben?
- Jag har den senaste tiden sagt att det var imponerande av MFF att signa upp Anders Christiansen och Markus Rosenberg. Det sänder bra signaler för MFF. Likadant är det med AIK här. Det skickar en signal till fler som de kanske är intresserade av. "Vi har redan gjort klart med Adu, så att ni vet". De visar att de satsar.

Hur ser du på skillnaderna mellan AIK och Malmö FF just nu?
- AIK håller en väldigt hög och jämn nivå, men samtidigt behöver de vinna allsvenskan igen. Det var väldigt längesedan. De vann 2009 men innan det vann de 1998 och innan det 1992. Malmö har vunnit fyra guld de senaste fem åren, så för att AIK ska kunna vara trovärdigt i sitt arbete med att utmana MFF behöver de vinna ett guld snart, nu när IFK Göteborg vacklar.

Följ allsvenskan 2017!

Allsvenskan 2017 är tillbaka och den är glödhet! Endast med C More kan du se allsvenskan i fotboll - 240 matcher från Malmö i söder till Östersund i norr.

- TA MIG TILL ALLSVENSKAN HOS C MORE -

Publicerad 2017-10-25 kl 12:14
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons