Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Experten om Benficas intresse för Rakip: "Då är det bara att tacka och ta emot"

Foto: Bildbyrån/A Bola

Erdal Rakip uppges vara nära en flytt till Portugal.
C More-experten och den förre Benfica-spelaren Anders Andersson menar att MFF-spelaren borde hoppa på tåget.
- Får man den chansen så är det bara att tacka och ta emot, säger han till Fotbollskanalen.

Det var under fredagen som den portugisiska tidningen A Bola uppgav att storklubben Benfica låg i "långt gångna förhandlingar" med Malmö FF:s Erdal Rakip. Rakip sitter på ett utgående avtal och än verkar inte en förlängning med Skåneklubben nära förestående.

Anders Andersson, expert i C More, tillbringade tre säsonger i klubben i början av 2000-talet. Han menar att Rakip, om det går så långt, gör rätt i att skriva på för Benfica.

- Det är häftigt om det blir så. Det är ju en jättestor och mäktig klubb att spela för, det måste jag säga. Får man den chansen så är det bara att tacka och ta emot. Sedan är det ett väldigt stort steg för Erdal, att komma från allsvenskan som 21-åring, så det är samtidigt tufft, säger Andersson.

Vore Benfica ett bra första steg?
- Om han skulle ta en plats i laget så skulle det vara ett fantastiskt steg men jag tycker samtidigt att det är ett tufft steg. Han har inte etablerat sig i A-landslaget och konkurrensen kommer att vara hård eftersom det är en klubb som omsätter otroligt mycket och har en fantastisk ungdomsakademi nuförtiden.

- Det krävs något extra om han ska ta en ordinarie plats, det gör det.

Rakip var en av de tongivande spelarna i årets MFF, som bekant försvarade sitt SM-guld. Andersson följer allsvenskan och Malmö nära och hyllar mittfältarens säsong.

- Den har varit fantastisk. Tidigare har jag tyckt att han har varit lite ojämn och kanske inte varit den där kreativa spelaren på mittfältet. Där tycker jag att han har saknat litegrann men nu i år har han ju vägt upp med smarta löpningar, fixat poäng och även hjälpt till hemåt. Jag tycker att han har haft en enorm utveckling just gällande löpsteget och modet. MFF:s mentalitet har varit otroligt stark i år med många sena avgöranden och han har helt klart varit en av dem som har bidragit till det.

Är han redo för att flytta?
- Det återstår ju att se. Som sagt är det ett tufft steg men han har imponerat förra året och han är ju en spelartyp som är lite annorlunda med sin löpstyrka och förmåga att ta sig in i straffområdet. Det är mycket fart på kanterna i länderna där nere och sedan är det lite mer bollvinnare och playmakers i mitten. Rakip är en spelare som skulle kunna vara lite av båda och jag tror att han kan ha en riktigt bra karriär framför sig. Men man måste tänka smart när man är 21 år. Jag tror att det kan vara ganska tufft att få speltid i Benfica och då måste man värdera om det är värt risken.

Publicerad 2017-12-16 kl 16:24
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons